|

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei III.

=&0=&

A csakrák megtisztításának, energiáik felszabadításának számos módja van. Elősegíthetjük a természetben töltött idővel, hang-, zene- és színterápiával, ásványokkal, valamint különféle jóga-gyakorlatokkal.
Ebben a cikkben az ötödik, hatodik és hetedik csakra: a torok-, a harmadik szem-, és a korona csakra szempontjából mutatjuk be ezeket.

=&1=&

A torokcsakra harmonikus működése esetén elégedettnek érezzük magunkat. Képesek vagyunk a jelenben élni. Kommunikációnk tudatos, összeszedett, magával ragadó, ösztönző. Bátran elmondjuk véleményünket, melyre odafigyelnek, és meghalljuk a felénk érkező kommunikációt is. Rendszeresen lecsendesedünk, és fejlesztjük a belső kapcsolódásunkat.

Természetben töltött idővel:

A felhők nélküli égbolt világos, áttetsző kék színe erősen hat a torok-csakránkban. Ahhoz, hogy teljesen átadhassuk magunkat ennek a hatásnak, ellazulva heveredjünk le valahol a természetben és lelkünket nyissuk meg a végtelen és határtalan égbolt előtt. Érezni fogjuk, ahogy lelkünk megnyílik és egyre jobban megtisztul, s a torok-csakránkban és annak aurájában létrejött gócok és görcsök teljesen feloldódnak. Lelkünk készen áll az „égi üzenetek” befogadására.

Hangterápiával
Olyan zenét hallgass, ami félhangokban gazdag, de harmonizálják a torokcsakrát a szakrális és meditatív táncok is.

Mantrája: HAM

Drágakőterápiával

Akvamarin: az akvamarin fénylő kék színe olyan, mint a tenger, amelyben visszatükröződik a

tiszta, felhők nélküli égbolt. Az akvamarin segíti a lelkünket abban, hogy tükörként szolgáljon a végtelen kiterjedésű szellem számára. Fejleszti a kommunikációt önmagunk belső énével, fényt és világosságot visz a lélek legtitkosabb részeinek. Rezgés hullámai szabadságot, tisztaságot és tágasságot adnak a léleknek, aminek következtében az emberben kialakul a tisztánlátás és az intuitív megértőképesség, amelyek segítik a szabad és kreatív önkifejezést. Az akvamarin befolyása alatt a lélek az önzetlen szerelem és a gyógyító erő „csatornájává” válhat.

Türkiz: a türkiz, amelynek színében egyesül az égbolt kékje és a föld zöldje, az értelem legmagasabb ideáljait összeköti bolygónk ősi eleven erejével Segít a szellemi ismeretek és gondolatok kifejezésében és átültetésében a hétköznapi életbe. Ezért pozitív energiát áraszt magából és megvédi a testet és a lelket a külső negatív hatásoktól.

Kalcedon: a kékesfehér szinű kalcedon nyugtató és kiegyensúlyozó hatással van kedélyállapotunkra, csökkenti az ingerlékenységet és a túlérzékenységet. Nyugtató hatásának köszönhető, hogy fokozza a belső inspirációt és segíti a szóbeli és írásbeli önkifejezést.

Aromaterápiával

Zsálya: a zsálya friss illata gyógyító hullámokat küld a beszéd területére. Feloldja a torokcsakra görcseit, amitől újra képesek leszünk tisztán és érthetően kifejezni magunkat, s szavaink világosan közvetítik lelkünk üzeneteit.

Eukaliptusz: az eukaliptusz-olaj frissítő illata tisztaságot és tágasságot biztosít az ötödik csakra tartományának. Illóolajának hullámai megnyitják lelkünket a belső inspiráció előtt, eredetiséggel és kreativitással gazdagítva ezáltal az önkifejezésünket.

Jógával:

Mantra-jóga; a rnantrák meditációs szótagok, amelyeknek speciális hangzásformái visszatükrözik az istenség bizonyos megnyilvánulásait. A mantra-jógában halkan, folyamatosan, megszakítás nélkül ismételgetik vagy versszerüen szavalják, esetleg éneklik ezeket a szótagokat. Ennek során a mantrák vibrálása teljesen átformálja a jógázó személy gondolatait és érzéseit: a kozmikus isteni erő szintjére emeli azokat.

Színterápiával:

A torok-csakrának a világos, tiszta kék a színe. Ez a szín nyugalmat áraszt és megnyitja lelkünket a spirituális sugallatok előtt.

Mythos csakra pohárral:

A Mythos torok-csakra pohár alján, kék színű alapon szerepel a torok-csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “KREATIVITÁS” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő torok-csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-torok-csakra-pohar-kreativitas-622

=&2=&=&3=&=&4=&

A harmadik szem csakra harmonikus működése esetén karizmatikusak, erősen intuitívak vagyunk. Nagyon jó a koncentrációs és tanulási képességünk. Emlékezetünk kiváló. Használjuk a belső látásunkat. Felelősséget vállalunk saját életünkért, és elfogadjuk a felsőbb énünk irányítását. Így tudjuk, hogy mindig a jó irányban haladunk, és teljesítjük életfeladatunkat. Képesek vagyunk az élet történéseit megfelelő humorral kezelni, és ha úgy alakul a sírást sem szégyelljük.

A természet segítségével:

Nézd éjszaka a kék, csillagos égboltot, ez megnyitja lelkedet a teremtés mérhetetlenül sokarcú megnyilvánulása előtt és segít átérezni a természet kifinomult erőit.

Hangterápiával:

Hallgass klasszikus zenét. (Akár nyugati, akár keleti.) Bach művei kiemelten jól hatnak a harmadik szem csakrára. Mantrája: KSHAM

Drágakő terápiával:

Lapis lazuli/lazúrkő: a lazúrkő mélykék színében, akár a csillagok az éjszakai égbolton, mint  aranyszínű piritcsillámok ragyognak. A lapis lazuli azt az élményt nyújtja a léleknek, hogy a világegyetemben biztonságban vagyunk és megnyitja a lelket az örök élet előtt. A szellemet bevezeti a belső világba, megsokszorozza erőit és megérteti vele a természetfeletti összefüggéseket. Az intuíció és a belső látás fejlesztésével megmutatja a dolgok felszíne mögött rejlő titkos értelmet és erőket. Az élet és a világegyetem csodái mély örömmel töltenek el minket.

Szodalit: a sötétkék szodalit megtisztítja az intellektust és képessé teszi a mély gondolatok befogadására. Higgadtságot, nyugalmat sugall és erősíti az idegeket. A szodalit segít a gondolkodásban létrejött zárlatok feloldásában is. A bizalom és az erő érzését adja, amelyek

segítségével képesek vagyunk képviselni saját álláspontunkat, valamint gondolatainkat és érzéseinket átültetni a hétköznapi életbe.

Aromaterápiával:

Menta: a menta frissítő illata feloldja a homlok-csakrában létrejött gátakat és segít felszabadítani a régi gondolati beidegződéseket. Élénkíti és tisztítja a szellemünket, valamint növeli a koncentrálóképességet.

Jázmin: a jázmin finom virágillatának hatására szellemünk megnyílik a mélyen rejlő igazságok üzeneteit hordozó képek és víziók előtt, A jázmin rezgéstartománya finomítja érzékelésünket, és a homlok-csakra energiáit összeköti a szív-csakra energiáival.

Jógával:

Jnana-jóga: a Jnana-jóga a megismerés útja, amely a megvalósítható és a megvalósíthatatlan, az örök és a mulandó közötti szellemi különbségek fejlődésére épül. A Jnana-jógát gyakorló felismeri, hogy csak egyetlen megváltozhatatlan és örök igazság létezik, s ez az Isten. A meditáció során, a tisztánlátás erejével egyedül csak a tulajdonságok nélküli abszolútra, Isten meg nem nyilvánult aspektusára koncentrál, míg végül szelleme egyesül vele.

Jantra-jóga: a jantra olyan geometriai formák képi ábrázolása, amelyek az isteni létet és erőt és azok megnyilvánulási formáit szimbolizálják. Segítő eszközként szolgálnak a vizualizáláshoz. A meditációt folytató személy belemélyed az istenség tulajdonságainak ábrázolásába és belső látásával megjeleníti azokat.

Színterápiával:

Az áttetsző indigókék megnyitja és tisztítja a hatodik csakrát. Belső nyugalmat, tisztaságot és mélységet kölcsönöz a léleknek. Igy tehát fejleszti és pozitív irányba tereli a gondolkodást, amivel a tapasztalás kifinomultabb rétegei felé nyitja meg számára a kaput.

Mythos harmadik szem csakra pohárral:
A Mythos harmadik szem csakra pohár alján, indigókék színű alapon szerepel a harmadik szem csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “INTUÍCIÓ” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő harmadik szem csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-harmadik-szem-csakra-pohar-intuicio-623

A koronacsakra megtisztítása

Korona csakra harmonikus működése esetén mentesek vagyunk bárminemű ítélkezéstől, békés, szeretet teli egységben szemléljük a mindenséget, és együtt rezgünk a magasabb világbeli tudással. Vonzó, kisugárzó személyiségek vagyunk, nyugalom és harmónia vesz minket körül. A belőled áradó fény megtisztítja a körülötted élőket is.

A természet segítségével:
A térélmény segíti a koronacsakra aktiválását. Ilyen például egy magas hegycsúcs vagy egy nagy mező.

Hangterápiával:

A korona-csakra zenéje a csend. A csendben lényünk éber marad és képes felfogni a teremtés egészében hallható isteni hangot, valamint a szeretet és a harmónia erejét.

Mantrája: OM

Drágakőterápiával:

Ametiszt: az aktivitás vörös tüze és az érzékenység, a csend és a tágasság barna fénye az ametisztben új erőben egyesülnek. Az ametiszt nyugalmat sugároz, amelyben feloldódik a félelem és a diszharmónia, valamint sugallja az univerzum erőitől érkező bizalmat és odaadást. Szellemünket a végtelenség világába vezeti, segiti a meditációt, növeli az inspirációt.

Hegyikristály: a hegyikristály a tökéletesség világába vezeti az embert, ahol az élet színes sokasága harmonikusan egyesül egymással. Tisztasággal és fénnyel ajándékozza meg a szellemet és a lelket, segíti a spirituális ismeretszerzést, egyesíti a lelket az „Örök lélekkel”. Ennek következtében feloldja a blokkoat és a görcsöket, védelmet és újabb energiát nyújt.

Aromaterápiával:

Olibánum: nem véletlen, hogy az olibánumfa gyantájából nyert tömjén a vallási szertartások során használt klasszikus füstölőszer. Illatának felemelő hatása van a szellemre és a lélekre egyaránt. Tisztítja a légkört, háttérbe szorítja a hétköznapi élet problémáit, mélyíti a vallásosság érzését, s a lelket olyan szintre emeli, ahol az isteni fény egyik hordozójává válhat.

Lótusz: a lótuszvirág Keleten mindig is a szépség és a spirituális tökéletesség szimbóluma volt. Gyökerei ugyan az iszapból nőnek ki, de virágai magasan kiemelkednek belőle. Ugyanígy a tökéletes ember is a hétköznapi világban él, de igazi lénye érintetlen marad, és istennel egyesül. Fény és harmónia árad belőle, szeretetet és örömöt és tudást sugároz a világ felé. A lótuszvirág illata is ezt az üzenetet hordozza magában. Az érzékeny lelket az Istennel történő egyesülés útjára vezeti.

Színterápiával:

Az ibolyakék és a fehér szín segítik legjobban a korona-csakra megnyílását, kiterjedését. Az ibolyakék szín a szellem és a lélek átalakulását támogatja, megnyitja őket a spirituális dimenziók előtt. Feloldja a korlátokat, s elvezet bennünket a kozmikus egység élményéhez. A fehér szín magában foglalja az összes létező színárnyalatot. Ez a szín egységbe rendezi az élet különböző síkjait s megnyitja lelkünket az isteni fénynek, a tudásnak és a gyógyulásnak.

Mythos csakra pohárral:

A mythos korona-csakra pohár alján, lila színű alapon szerepel a korona-csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “BÖLCSESSÉG” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő korona csakra szibólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:
https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-korona-csakra-pohar-bolcsesseg-624

forrás: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák

|

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei II.

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei II.

 

A csakrák megtisztításának, energiáik felszabadításának számos módja van. Elősegíthetjük a természetben töltött idővel, hang-, zene- és színterápiával, ásványokkal, valamint különféle jóga-gyakorlatokkal.
Ebben a cikkben az harmadik és negyedik csakra: a napfonat- és szívcsakra szempontjából mutatjuk be ezeket.

 

=&1=&

A napfonat csakra harmonikus működése esetén tiszteljük önmagunkat és másokat. Sugárzó, egészséges önbizalommal, határozottsággal és nyitottsággal fordulunk a világ felé. Megvalósítjuk céljainkat, elképzeléseinket. Az akaratunkat érvényre tudjuk juttatni, de úgy, hogy szem előtt tartjuk mások érdekeit is. Felénk érkező kritikát kellőképpen a helyén tudjuk kezelni, és az építő jellegűeket magunk hasznára fordítjuk.

 

Természetben töltött idővel:

A napfény a köldök-csakra, azaz a napfonat erejének, melegének, sugarának felel meg. Ha megnyitjuk magunkat a nap fényének, ezek a tulajdonságok élővé válnak bennünk. Egy napsütötte, érett repce- vagy kukoricaföld a melegség, a nap fénnyel teli erejének emlékét idézi fel bennünk.

Ha megfigyelünk egy napraforgót, a rezgő magok egységében egy spirálisan hullámzó mintát láthatunk, a virágszirmokban pedig egy kifelé sugárzó aranyló fényt. Mélyedjünk el e növény megfigyelésében, és rájöhetünk, hogy a belső egységben egy „jól koreografált”, ám könnyed táncmozgás található, amely erőteljesen, s ugyanakkor barátságosan és lágyan, tele szépséggel sugárzik a külvilág felé.

 

Hangterápiával:

A harmadik csakrát a szenvedélyes, gyors ritmusok aktivizálják. A zenekari muzsikák egyensúlyba hozhatják a napfonat csakrát.

Mantrája: RAM

 

Drágakő-terápiával:

Tigrisszem: a tigrisszem elősegíti mind a külső, mind a belső látóerő kifejlődését. Növeli a megértésünket saját magunkkal és másokkal kapcsolatban, segítségével könnyebben ismerjük fel saját hibáinkat, s ennek megfelelően cselekszünk.

Topáz: arany színe melegséget és energiát kölcsönöz viselőjének. Segíti öntudatunk, általa éberebbek, élénkebbek lehetünk, valamint fogékonyabbá válhatunk az örömök megélésére. Elűzi a rossz hangulatot, szellemi és fizikai téren egyaránt élénkít.

Citrin: a citrin a kellemes közérzettel, a melegséggel, a biztonság érzésével ajándékoz meg. Általa könnyebben dolgozhatjuk fel- és építhetjük be személyiségünkbe megélt élményeinket. Támogat terveink megvalósításában.

 

Aromaterápiával:

Levendula: a levendulaolaj nyugtatja, lazítja a túlműködő napfonat csakrát. Segít a betokosodott érzelmek feloldásában és feldolgozásában.

Rozmaring: a fűszeres rozmaringolajakat akkor alkalmazzuk, ha a napfonat csakra csökkent működését tapasztaljuk. Élénkítő hatású, segít legyőzni a lustaságot, növeli aktivitásunkat.

Bergamott: a bergamottfa gyümölcséből nyert olaj íllóanyaga fénnyel tölt el bennünket. Friss citromillata serkenti életenergíánkat, növeli önbizalmunkat.

 

Jógával:

Karma-jóga: a karma-jógában az önzetlenség kifejlesztése a cél, ami azt jelenti, hogy ne gondoljunk a cselekedeteink eredményére. Ily módon a karma-jógát gyakorló megnyílik az isteni akarat előtt és cselekedeteit a fejlődés természetes erőinek rendeli alá, amelyek visszatükrözik Isten akaratát a teremtésben.

 

Színterápiával:

A napsugár lényére emlékeztető tiszta sárga szín aktivízálja és erősíti a harmadik csakra működését. A sárga szín élénkíti a gondolkodást és segít a kapcsolatok kialakításában, megőrzésében, a kommunikációban. Lelki erőt ad, melynek köszönhetően lelkesebbnek, cselekvőképesebbnek érezhetjük magunkat. Csökkenti passzivitásunkat. A napsárga színárnyalat nyugtatóan hat lelki bajok vagy zavarok esetén.

 

Mythos csakra pohárral:
A Mythos napfonat csakra pohár az élénk sárga színt és a “Bátorság” feliratot kapta. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő napfonat csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:
https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-napfonat-csakra-pohar-batorsag-620

 

=&2=&

 

Szív csakra harmonikus működése esetén együttérzőek vagyunk. Szeretjük önmagunkat, és képesek vagyunk másokat is feltétel nélküli szeretni. Természetes számunkra a másokról gondoskodás, az önzetlenség, és az együttérzés. Megbocsátás erejével túllépünk régi sérelmeinken, és továbbra is nyitottan fordulunk embertársaink felé. Kapcsolataink mélyek, őszinték, bátran elmondhatjuk saját problémáinkat is.

 

Természetben töltött idővel:

Menjünk ki egy zöld erdőbe vagy mezőre, és tegyünk ott egy csendes sétát. Ez egész lényünkre pozitívan hat, a szívcsakrán keresztül. Ha rózsaszínű virágot, égboltot látunk, figyeljük meg, hiszen ez a szín gyógyítja leginkább a szívcsakránkat.

Hangterápiával:
A klasszikus, meditációs és szakrális (akár keleti akár nyugati hagyományokon alapuló) zene hat a szívcsakránkra: feléleszti bennünk a szeretet erejét, és élénkítő, harmonizáló hatással van ránk.

 

Drágakőterápiával:

Rózsakvarc: a rózsakvarc lágy, rózsaszínű fénye erősíti a szelídség, a gyöngédség és a szeretet érzését. Lelkünket megtölti a szeretettel, amelyek gyógyítják lelki sebeinket. A rózsakvarc önmagunk elfogadására és szeretetére tanít. Érzékenyebbé tesz mások iránt is, valamint fejleszti fogékonyságunkat a művészet szépsége iránt.

 

Jade vagy más néven nefrit (A jade tulajdonképpen két különböző ásvány, a jádeit és a nefrit

összefoglaló neve): a jáde lágy zöld színe békességet, harmóniát, bölcsességet, igazságosságot és eltökéltséget sugároz magából. A jade ellazítja, megnyugtatja a szívet. Segít felfedeznünk és átélnünk a teremtményekben rejlő szépséget, s ezáltal jobban tudjuk értékelni és szeretni az egész teremtett világot. A jade képes megszüntetni a nyugtalanság állapotát és békés álomba ringat.

 

Aromaterápiával:
Rózsaolaj: sokak szerint ez az az illat, ami leginkább harmonizáló hatással bír. Lágy, szeretetet árasztó kisugárzása gyógyítja és csillapítja a szív sebeit. Segít észrevenni a teremtett világban a szeretetet, a szépséget és a harmóniát. A rózsaolaj örömmel és az odaadás vágyával tölti meg szivünket.

 

Jógával:

Bhakti-jóga: a Bhakti-jóga gyakorlásával a szereteten át eljuthatunk az Istenhez, A Bhaktijógát gyakorló érzései elmélyülnek és megerősödnek, ő maga pedig közelebb kerül az istenséghez. Mindent az Istenre vezet vissza, mindenben Öt látja, s még a szeretetben is feléje közelít.

 

Színterápiával:

A szívcsakrához két szín is kapcsolódik:

A zöld harmóniát és együttérzést sugall, békítően hat ránk, szeretettel és békességgel tölt el bennünket. Regenerálja a testünket, a lelkünket és a szellemünket, új energiát ad nekünk. Rózsaszín növeli bennünk a szeretetet és a barátság érzését, és újból életre keltik a bennünk szunnyadó gyermeki kreativitást, aminek következtében segítenek minket alkotó tevékenységünkben is.

 

Mythos csakra pohárral:

A Mythos szív-csakra pohár alján, zöld színű alapon szerepel a szív-csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “SZERETET” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő szívcsakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-szivcsakra-pohar-szeretet-697

 

forrás: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák

|

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei I.

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei I.

A csakrák megtisztításának, energiáik felszabadításának számos módja van. Elősegíthetjük a természetben töltött idővel, hang-, zene- és színterápiával, ásványokkal, valamint különféle jóga-gyakorlatokkal.
Ebben a cikkben az első két csakra: a gyökércsakra és a szakrális csakra szempontjából mutatjuk be ezeket.

=&1=&

Gyökér csakra harmonikus működése esetén egészséges a kapcsolatunk a fizikai, anyagi világgal. Képesek vagyunk a fizikai egészség megőrzésére, erősek vagyunk, két lábbal állunk a földön. Ősbizalom által tudjuk, hogy mindent megkapunk, aminek szükségét érezzük.

Természetben töltött idővel:
Menj ki a természetbe, és csodálj meg egy bíborvörös színben pompázó naplementét vagy egy ragyogó napfelkeltét. Ezek a természeti jelenségek élénkítő és harmonizáló hatással lehetnek a gyökér-csakrádra.

Hangterápiával:
Monoton, de ritmusos zene hallgatása is képes serkenteni a gyökér-csakra működését. Ilyen például a természeti népek ősi zenéje. A gyökér-csakra harmonizálásában segítenek a természet hangjai is. (YouTube-on rengeteg ilyen jellegű zenét, hangot találsz.) A gyökér-csakra mantrája: LAM

Drágakőterápiával:

Achát: Az achát segíti kiegyensúlyozottságunkat, valamint támogat a negatív érzelmek feloldásában. Erősíti a bizalom érzését.

Rubin: a rubin életet sugárzó, meleg és kreatív energiát kölcsönöz viselőjének, ami megtisztuláshoz, átváltozáshoz vezet. Harmonikus kapcsolatot teremt a testi és a lelki szerelem, a szexualitás és a szellemiség között, melynek következtében képesek leszünk újfajta élmények befogadására.

Aromaterápiával:

Cédrus: a cédrusolaj fanyar illata a természet földi erőivel köt Össze bennünket. Segít magunkhoz vonzani az energiákat, nyugalmat és a védettség érzését árasztja.

Szegfűszeg: a szegfűszegolaj segít felszabadítani a gyökér-csakrában megrekedt energiákat és a régi káros beidegződéseket, amelyek a biztonság, a védettség utáni vágyból jöttek létre. Igy helyükbe végre új, friss energiák áramolhatnak.

Jógatípusokkal:

Hatha-jóga: a tudat kibontakoztatása a test megtisztítása és ösztönzése által, különböző testgyakorlatok és testhelyzetek segítségével, amelyhez légzőgyakorlatok is kapcsolódnak. Kundalini-jóga: az úgynevezett, „kígyóerő” felélesztése, amely a gerincoszlop mentén a farból kiindulva, felfelé halad, s közben az összes többi csakrát aktivizálja. A Kundalini-jóga gyakorlása különböző testi és szellemi gyakorlatok elvégzésével történik.

Színterápiával: Az első csakrát a tiszta, fénylő vörös szín aktivizálja. A vörös szín élettel tölt el bennünket, mélységet áraszt, életerőt és bátorságot kölcsönöz nekünk.

=&2=&
A mythos gyökércsakra pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő gyökércsakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Mivel a gyökércsakrát az fizikai egészséggel párosítják, a pohár alján lévő szimbólum a vörös színt és köré az “Egészség” feliratot kapta 8 különböző nyelven.

Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:
https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-gyokercsakra-pohar-egeszseg-618

=&3=&

Szakrális csakra harmonikus működése esetén életenergiával telítettek, életvidámak, szenvedélyesek vagyunk. Érzelmeinket őszintén kifejezésre tudjuk juttatni. Kreativitásunkat meg tudjuk jeleníteni a munkánkban, alkotásainkban. Testünkkel harmonikus a kapcsolatunk, életünk része a szerelem és az érzékiség. Szexuális életünkkel elégedettek vagyunk.

Természetben töltött idővel: A természeti vizek megérintése és látványa és a holdfény  is élénkitően hat a második csakrára. A hold, főként a telihold felébreszti érzéseinket és érzékennyé tesz bennünket lelkünk üzeneteire. Ha csak csendben nézzük a tiszta, természetes vizek hullámzását, vagy iszunk néhány kortyot egy friss forrásból, lelkünk megtisztul, érzelmi gátjaink felszabadulhatnak, és az életerő újra szabadon áramolhat bennünk. Ha egyszerre nézzük a holdat, miközben víz közelében vagyunk, még erősebb hatást gyakorolhatunk a második csakránkra.

Hangterápiával: segíthetnek gyors ritmusú, élénk, pergő zenék, amik élet-örömöt sugároznak. Ilyenek lehetnek a néptáncok és a párostáncok is, valamint minden olyan zene, amely érzelmeinket megmozdítja. A természet hangjai közül a madarak éneke és a természetes víz csobogása harmonizálhatja a hasi csakrát.
Mantrája: VAM

Drágakőterápiával:
Karneol: a karneol olyan drágakő, amely segít észrevenni földünk szépségeit és alkotó erejét, Segít megélni a pillanat adta Örömöket, ezenkívül fejleszti a koncentráló képességet. A karneol viselője újra felfigyel a teremtés csodáira, kapcsolatba kerül az élettel és belső erőit az alkotás szolgálatába állítja.
Holdkő: a holdkő megnyitja számunkra az utat az érzelmeink birodalmába, s ezáltal lényünk álmodozó, érzékeny része kerül előtérbe. Segít elfogadnunk és beépítenünk személyiségünkbe ezt a részünket. Megszünteti félelmünket az érzésektől és harmonizáló hatással van belső érzelmi egyensúlyunkra. Elősegítheti a nyirokrendszer energetikai blokkjainak feloldását.

Aromaterápia Jlang-jlang: a jlang-jlang fa virágaiból nyert tiszta olaj az egyik legismertebb nemi izgatószer. Nyugtatólag hat, de ugyanakkor utat nyit számunkra az érzékek kifinomult és sokszínű világába. Édes illata a védettség érzését váltja ki belőlünk, ami segít szabadjára engednünk érzelmeinket. A megtagadott vagy zavaros érzések felszabadulnak, és letisztulnak. Szantálfa: a szantálfa olaját keleten gyakran használják szexuális energiák növelésére és arra, hogy a szexuális egyesülés során a szerelmesek szellemi örömöket megéljenek. A szantálfaolaj élénkíti a fantáziát, és így az érzéki örömök alkotó tevékenységgé változnak át. A szantálfaolaj kisugárzása segít egységbe rendezni a szellemi energiákat, mind gondolati, mind érzelmi szinten, valamint az összes cselekedetünkben.

A második csakrára leginkább ható jógatípus Tantra-jóga: a tantra-jógában a természet úgy jelenik meg, mint a női és a férfi erők, a Sakti és a Siva játéka, amely egy soha meg nem szűnő termékenységi táncban létrehozza a valós világot. Ha érzékszerveinket megnyitjuk a külvilág felé, és pozitívan viszonyulunk az élethez, gazdagabbá tesszük és finomítjuk szexuális élményeinket, akkor a tantra-jógában egyesülhetünk a szexualitás kozmikus értelemben vett élményével.

Színterápiával:

A második csakrát a világos narancssárga szín aktivizálja. A narancssárga szín élénk, megújult energiát sugároz, és megszabadít minket betokosodott érzelmeinktől. Segíti az önbecsülés kifejlesztését és örömöt hoz az érzéki élvezetekben. Az új ayurvédában azt mondják, hogy a narancssárga a víz belső színe.

Mythos hasi csakra pohárral:

A mythos szakrális csakra pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő szakrális csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. A pohár alján lévő szimbólum a narancssárga színt és köré az “Harmónia” feliratot kapta 8 különböző nyelven.

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-hasi-csakra-pohar-harmonia-619

forrás: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák

Finom strukturált víz egyszerűen

Finom strukturált víz egyszerűen

Sok olvasónk kérdezte tőlünk, hogy miért finomabb a strukturált víz? Számtalan visszajelzés szól arról, hogy a lágy, selymes íz hatásának köszönhetően újra szomjasnak érzik magukat, újra elegendő vizet tudnak inni.

A vizet többféleképpen lehet kezelni, amelynek egyik útja – amikor a kémiai összetételére hatunk – a víz tisztítása. De a víz íze nem csak a kémiai összetételétől, hanem a fizikai állapotától is függhet. A víz fizikai állapotáról, annak struktúrája, azaz vízkristály-szerkezete tanúskodik, amely laboratóriumi körülmények között a víz fagyott állapotában mutatkozik meg. Dr. Masaru Emoto vizsgálatai szerint a vízkristályok a vízben lévő rezgések ábrái, a rezgés pedig energia, információ, maga az élet. A természetben lévő forrásvizek kristályszerkezete szabályos hatszögletű, ezt a formát nevezzük strukturált víznek. Ezzel szemben a csapvíz szerkezete, a csőhálózatban lévő nyomás hatására meglehetősen rendezetlen struktúrájú, amelyről nem a tökéletesség, a tiszta forma jut az eszünkbe.

Miért előnyös strukturált vizet fogyasztani?

A víznek a szervezetünkben szállító szerepe van, a sejtjeinkhez eljuttatja a tápanyagokat, és elszállítja a salakanyagokat. A strukturált víz elősegítheti a fokozottabb méregtelenítést és tápanyagfelszívódást.

A vásárlóink visszajelzése alapján a csapvíznél finomabbnak, selymesebbnek, lágyabb ízűnek találják a strukturált vizet.

Hogyan készítsünk strukturált vizet?

A víz tároló anyaga befolyásolhatja a víz szerkezetét. Évszázadokig az üveget tekintettük az optimális tárolóanyagnak a víz számára, amely ellenáll a hőmérsékleti és kémiai hatásoknak. Nemcsak a tároló közeg anyaga, hanem annak formája is befolyásolhatja a víz szerkezetének alakulását, ugyanis a víz a rezonancia által reagál az őt körülvevő hatásokra.

A svájci Nature’s Design kancsói, poharai és hordozható palackjai egyedi gyártással, ólom- és nehézfémektől mentes üvegből készülnek. Az aranymetszés alapján kialakított formájuk – amely a természetben gyakran előforduló arányosság, természetes egyensúly – harmonikus rezonanciát ad át a víznek és ezáltal strukturálja azt.

A Nature’s Design üvegtermékek – laborvizsgálatokkal alátámaszthatóan –, már 3 perc alatt helyreállítják a víz kristályszerkezetét, strukturált vizet hoznak létre. A vízben létrejött változást a svájci E.F Braun labor akkreditálta.

Válassza Ön is kancsóinkat és poharainkat, melyek a forrásvíz éltető frissességét hozzák otthonába a mindennapokban strukturált víz formájában.

Az időskori dehidratáció 6 oka

Az időskori dehidratáció 6 oka

M. J. Pangman amerikai vízkutató Hexagonális víz című könyvében rámutat, minél idősebbé válunk, annál nehezebb szervezetünk megfelelő hidratáltságát fenntartani. Ennek okai, hogy a korosodással minden esetben együtt jár a test teljes víztartalmának, valamint a sejteken belüli víz százalékarányának a csökkenése. Mi az oka ezeknek a folyamatoknak, és mit tehetünk a mérséklésükért?

Harmonizálja csakráit strukturált vízzel!

Harmonizálja csakráit strukturált vízzel!

Az ősi indiai gyógyászat szerint 7 fő csakra, azaz energiaközpont található az emberi testben, amelyek a finom energiák áramlását irányítják. A csakrák kiegyensúlyozatlan működése problémát okozhat a hozzájuk tartozó életterületeken és testi tüntetek formájában is megnyilvánulhat.

A svájci Nature’s Design – az aranymetszés arányai alapján megtervezett – üveg- és porcelántermékei rendezik, strukturálják a víz kristályszerkezetét, így az könnyen képes felvenni az információt. A Mythos csakra poharak tartalmazzák a csakrák harmonikus működéséhez szükséges információkat: a csakrához tartozó szín, szimbólum és pozitív megerősítő kifejezés formájában. Ezen információkat veszi fel a strukturált víz és juttatja be sejtszinten a szervezetünkbe, így segíthet csakráink egyensúlyba hozásában. A poharak készletben, vagy egyenként is megvásárolhatóak.

Meríts erőt strukturált vízből!

Meríts erőt strukturált vízből!

Ki vagy? Mi az életfeladatod? Mire vagy hivatott? Évezredek óta bárkinek, aki választ szeretne kapni ezekre a kérdésekre, befelé kell fordulnia, hogy belső erejére rátalálva kapja meg a feleleteket, és az útmutatást a boldog és kiteljesedett élethez.

Belső erőnket megtalálni, azonban olykor nem könnyű feladat. Öröklött vagy tanult minták, hiedelmek – sokszor teljesen tudattalanul – állják utunkat e nemes cél elérése előtt. S ha az erőt homály fedi, úgy érezhetjük csak sodródunk az élet tengerén az épp aktuális széljárás szerint. Belső erő nélkül vállalkozókedvünket, kapcsolatainkat önbizalomhiány, túlzott megfelelési vágy vagy félelem rombolja. Valódi vágyaink és álmaink elnyomását vagy semmibe vételét a test leggyakrabban emésztőrendszeri tünetekkel jelzi, például túlzott súlygyarapodással, emésztési zavarokkal.

A bátorság csakrája

Az ősi indiai gyógyászat szerint 7 csakra, azaz energiaközpont helyezkedik el az emberi testben, amelyek a finom energiák áramlását irányítják.

A személyiségünk belső erejére a 3. csakrában találunk rá, melyet köldök- vagy napfonat-csakrának is neveznek. A napfonat-csakra harmonikus működésekor elfogadjuk és megbecsüljük önmagunkat. Merünk kockázatot is vállalni, mivel tudjuk, hogy képesek vagyunk megbirkózni bármivel, ami csak következik. Személyiségünk erős, tiszteljük önmagunkat és másokat, spontánul és fölszabadultan éljük életünk. Céltudatosság, hatékonyság és kitartás jellemez bennünket, s belső hangunk kedvesen így szól hozzánk: „Megbecsülöm és szeretem önmagam, és olyannak fogadom el, amilyen vagyok. Nyitott vagyok, megérdemlek minden tiszteletet és szeretet, és elfogadok minden szépet és jót az életben.”

A napfonat-csakrát harmonizáló ásvány a citrin. A citrin segíthet hozzáférni a személyiségünkben rejlő erőhöz. Lelki síkon megszilárdíthatja az önbizalmat, fizikai síkon pedig az emésztési problémákra lehet jótékony hatással.

Erősítsük önbizalmunkat strukturált vízzel!

A strukturált, azaz rendezett szerkezetű víz alkalmas arra, hogy különféle információkat hordozzon és bejutva szervezetünkbe, eljuttasson oda, ahol azokra szükség van.

A svájci Nature’s Design üveg- és porcelántermékei az aranymetszés arányai alapján megtervezett egyedi formaviláguknak köszönhetően rendezik a víz kristályszerkezetét.

A belső erő megerősítésére a Mythos napfonat-csakra pohár alján 8 világnyelven a „BÁTORSÁG” szó található, napsárga színű alapon a csakra szimbólum körül. A szín, a szimbólum és a szó rezgését, mint információkat veszi fel a strukturált víz és juttatja be a szervezetünkbe.

A poharakban és kancsókban tárolt víz kristályszerkezetében megmutatkozó pozitív változás tudományosan is bizonyított a Masaru Emoto által akkreditált svájci E. F. Braun laboratórium által.

A Mythos Napfonat csakra poharat webáruházunkban itt találja!