Aranymetszés a természetben

Az aranymetszés a természetben számos helyen megjelenik

Az aranymetszés alapja a phi (fi) számban rejlik. A phi-t a legszebb számnak tekintik a világegyetemben. A phi szám a Fibonacci-sorozatból vezethető le.

Ez a haladvány arról híres, hogy az egymást követő számok összege megegyezik az utánuk jövővel, és arról is, hogy az egymás melletti számok hányadosának az az elképesztő sajátossága, hogy mindig 1,618-at tesz ki (1996-ban tízmillió számjegyig adták meg az értékét, és a számjegyek sorozatai soha nem ismétlődtek).

Nature's Design aranymetszett üvegtermékek

A phi szám látszólag misztikus matematikai eredete dacára, a phi legészbontóbb tulajdonsága mégis az, hogy a legelemibb építőkő szerepét játssza a természetben. A növények, az állatok, de még az emberi lények térbeli sajátosságai is kísérteties pontossággal mutatják a phi az 1-hez arányt.
A phi mindenütt jelen van a természetben, ami nem lehet véletlen, ezért tekintették az ókoriak a phi-t a világegyetem teremtője által megszabott számnak.

A legismertebb természeti példák egyike a napraforgó, melynek magjai Fibonacci spirálba rendeződnek!

A svájci Nature’s Design termékeket is az aranymetszés arányai alapján tervezték meg. Az így létrejött hullámforma rezgésének hatására a víz kristályszerkezete rendeződik, strukturált víz jön létre. A vízben végbemenő pozitív változás laborvizsgálatokkal igazolható.

Mi az a strukturált víz?

Tudjon meg róla többet itt!

Similar Posts