|

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei I.

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei I.

A csakrák megtisztításának, energiáik felszabadításának számos módja van. Elősegíthetjük a természetben töltött idővel, hang-, zene- és színterápiával, ásványokkal, valamint különféle jóga-gyakorlatokkal.
Ebben a cikkben az első két csakra: a gyökércsakra és a szakrális csakra szempontjából mutatjuk be ezeket.

A gyökércsakra megtisztítása:

Gyökér csakra harmonikus működése esetén egészséges a kapcsolatunk a fizikai, anyagi világgal. Képesek vagyunk a fizikai egészség megőrzésére, erősek vagyunk, két lábbal állunk a földön. Ősbizalom által tudjuk, hogy mindent megkapunk, aminek szükségét érezzük.

Természetben töltött idővel:
Menj ki a természetbe, és csodálj meg egy bíborvörös színben pompázó naplementét vagy egy ragyogó napfelkeltét. Ezek a természeti jelenségek élénkítő és harmonizáló hatással lehetnek a gyökér-csakrádra.

Hangterápiával:
Monoton, de ritmusos zene hallgatása is képes serkenteni a gyökér-csakra működését. Ilyen például a természeti népek ősi zenéje. A gyökér-csakra harmonizálásában segítenek a természet hangjai is. (YouTube-on rengeteg ilyen jellegű zenét, hangot találsz.) A gyökér-csakra mantrája: LAM

Drágakőterápiával:

Achát: Az achát segíti kiegyensúlyozottságunkat, valamint támogat a negatív érzelmek feloldásában. Erősíti a bizalom érzését.

Rubin: a rubin életet sugárzó, meleg és kreatív energiát kölcsönöz viselőjének, ami megtisztuláshoz, átváltozáshoz vezet. Harmonikus kapcsolatot teremt a testi és a lelki szerelem, a szexualitás és a szellemiség között, melynek következtében képesek leszünk újfajta élmények befogadására.

Aromaterápiával:

Cédrus: a cédrusolaj fanyar illata a természet földi erőivel köt Össze bennünket. Segít magunkhoz vonzani az energiákat, nyugalmat és a védettség érzését árasztja.

Szegfűszeg: a szegfűszegolaj segít felszabadítani a gyökér-csakrában megrekedt energiákat és a régi káros beidegződéseket, amelyek a biztonság, a védettség utáni vágyból jöttek létre. Igy helyükbe végre új, friss energiák áramolhatnak.

Jógatípusokkal:

Hatha-jóga: a tudat kibontakoztatása a test megtisztítása és ösztönzése által, különböző testgyakorlatok és testhelyzetek segítségével, amelyhez légzőgyakorlatok is kapcsolódnak. Kundalini-jóga: az úgynevezett, „kígyóerő” felélesztése, amely a gerincoszlop mentén a farból kiindulva, felfelé halad, s közben az összes többi csakrát aktivizálja. A Kundalini-jóga gyakorlása különböző testi és szellemi gyakorlatok elvégzésével történik.

Színterápiával: Az első csakrát a tiszta, fénylő vörös szín aktivizálja. A vörös szín élettel tölt el bennünket, mélységet áraszt, életerőt és bátorságot kölcsönöz nekünk.

Mythos gyökércsakra pohárral:
A mythos gyökércsakra pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő gyökércsakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Mivel a gyökércsakrát az fizikai egészséggel párosítják, a pohár alján lévő szimbólum a vörös színt és köré az “Egészség” feliratot kapta 8 különböző nyelven.

Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:
https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-gyokercsakra-pohar-egeszseg-618

Szakrális csakra megtisztítása:

Szakrális csakra harmonikus működése esetén életenergiával telítettek, életvidámak, szenvedélyesek vagyunk. Érzelmeinket őszintén kifejezésre tudjuk juttatni. Kreativitásunkat meg tudjuk jeleníteni a munkánkban, alkotásainkban. Testünkkel harmonikus a kapcsolatunk, életünk része a szerelem és az érzékiség. Szexuális életünkkel elégedettek vagyunk.

Természetben töltött idővel: A természeti vizek megérintése és látványa és a holdfény  is élénkitően hat a második csakrára. A hold, főként a telihold felébreszti érzéseinket és érzékennyé tesz bennünket lelkünk üzeneteire. Ha csak csendben nézzük a tiszta, természetes vizek hullámzását, vagy iszunk néhány kortyot egy friss forrásból, lelkünk megtisztul, érzelmi gátjaink felszabadulhatnak, és az életerő újra szabadon áramolhat bennünk. Ha egyszerre nézzük a holdat, miközben víz közelében vagyunk, még erősebb hatást gyakorolhatunk a második csakránkra.

Hangterápiával: segíthetnek gyors ritmusú, élénk, pergő zenék, amik élet-örömöt sugároznak. Ilyenek lehetnek a néptáncok és a párostáncok is, valamint minden olyan zene, amely érzelmeinket megmozdítja. A természet hangjai közül a madarak éneke és a természetes víz csobogása harmonizálhatja a hasi csakrát.
Mantrája: VAM

Drágakőterápiával:
Karneol: a karneol olyan drágakő, amely segít észrevenni földünk szépségeit és alkotó erejét, Segít megélni a pillanat adta Örömöket, ezenkívül fejleszti a koncentráló képességet. A karneol viselője újra felfigyel a teremtés csodáira, kapcsolatba kerül az élettel és belső erőit az alkotás szolgálatába állítja.
Holdkő: a holdkő megnyitja számunkra az utat az érzelmeink birodalmába, s ezáltal lényünk álmodozó, érzékeny része kerül előtérbe. Segít elfogadnunk és beépítenünk személyiségünkbe ezt a részünket. Megszünteti félelmünket az érzésektől és harmonizáló hatással van belső érzelmi egyensúlyunkra. Elősegítheti a nyirokrendszer energetikai blokkjainak feloldását.

Aromaterápia Jlang-jlang: a jlang-jlang fa virágaiból nyert tiszta olaj az egyik legismertebb nemi izgatószer. Nyugtatólag hat, de ugyanakkor utat nyit számunkra az érzékek kifinomult és sokszínű világába. Édes illata a védettség érzését váltja ki belőlünk, ami segít szabadjára engednünk érzelmeinket. A megtagadott vagy zavaros érzések felszabadulnak, és letisztulnak. Szantálfa: a szantálfa olaját keleten gyakran használják szexuális energiák növelésére és arra, hogy a szexuális egyesülés során a szerelmesek szellemi örömöket megéljenek. A szantálfaolaj élénkíti a fantáziát, és így az érzéki örömök alkotó tevékenységgé változnak át. A szantálfaolaj kisugárzása segít egységbe rendezni a szellemi energiákat, mind gondolati, mind érzelmi szinten, valamint az összes cselekedetünkben.

A második csakrára leginkább ható jógatípus Tantra-jóga: a tantra-jógában a természet úgy jelenik meg, mint a női és a férfi erők, a Sakti és a Siva játéka, amely egy soha meg nem szűnő termékenységi táncban létrehozza a valós világot. Ha érzékszerveinket megnyitjuk a külvilág felé, és pozitívan viszonyulunk az élethez, gazdagabbá tesszük és finomítjuk szexuális élményeinket, akkor a tantra-jógában egyesülhetünk a szexualitás kozmikus értelemben vett élményével.

Színterápiával:

A második csakrát a világos narancssárga szín aktivizálja. A narancssárga szín élénk, megújult energiát sugároz, és megszabadít minket betokosodott érzelmeinktől. Segíti az önbecsülés kifejlesztését és örömöt hoz az érzéki élvezetekben. Az új ayurvédában azt mondják, hogy a narancssárga a víz belső színe.

Mythos hasi csakra pohárral:

A mythos szakrális csakra pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő szakrális csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. A pohár alján lévő szimbólum a narancssárga színt és köré az “Harmónia” feliratot kapta 8 különböző nyelven.

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-hasi-csakra-pohar-harmonia-619

forrás: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák

Similar Posts