|

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei II.

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei II.

 

A csakrák megtisztításának, energiáik felszabadításának számos módja van. Elősegíthetjük a természetben töltött idővel, hang-, zene- és színterápiával, ásványokkal, valamint különféle jóga-gyakorlatokkal.
Ebben a cikkben az harmadik és negyedik csakra: a napfonat- és szívcsakra szempontjából mutatjuk be ezeket.

 

A napfonat csakra megtisztítása

A napfonat csakra harmonikus működése esetén tiszteljük önmagunkat és másokat. Sugárzó, egészséges önbizalommal, határozottsággal és nyitottsággal fordulunk a világ felé. Megvalósítjuk céljainkat, elképzeléseinket. Az akaratunkat érvényre tudjuk juttatni, de úgy, hogy szem előtt tartjuk mások érdekeit is. Felénk érkező kritikát kellőképpen a helyén tudjuk kezelni, és az építő jellegűeket magunk hasznára fordítjuk.

 

Természetben töltött idővel:

A napfény a köldök-csakra, azaz a napfonat erejének, melegének, sugarának felel meg. Ha megnyitjuk magunkat a nap fényének, ezek a tulajdonságok élővé válnak bennünk. Egy napsütötte, érett repce- vagy kukoricaföld a melegség, a nap fénnyel teli erejének emlékét idézi fel bennünk.

Ha megfigyelünk egy napraforgót, a rezgő magok egységében egy spirálisan hullámzó mintát láthatunk, a virágszirmokban pedig egy kifelé sugárzó aranyló fényt. Mélyedjünk el e növény megfigyelésében, és rájöhetünk, hogy a belső egységben egy „jól koreografált”, ám könnyed táncmozgás található, amely erőteljesen, s ugyanakkor barátságosan és lágyan, tele szépséggel sugárzik a külvilág felé.

 

Hangterápiával:

A harmadik csakrát a szenvedélyes, gyors ritmusok aktivizálják. A zenekari muzsikák egyensúlyba hozhatják a napfonat csakrát.

Mantrája: RAM

 

Drágakő-terápiával:

Tigrisszem: a tigrisszem elősegíti mind a külső, mind a belső látóerő kifejlődését. Növeli a megértésünket saját magunkkal és másokkal kapcsolatban, segítségével könnyebben ismerjük fel saját hibáinkat, s ennek megfelelően cselekszünk.

Topáz: arany színe melegséget és energiát kölcsönöz viselőjének. Segíti öntudatunk, általa éberebbek, élénkebbek lehetünk, valamint fogékonyabbá válhatunk az örömök megélésére. Elűzi a rossz hangulatot, szellemi és fizikai téren egyaránt élénkít.

Citrin: a citrin a kellemes közérzettel, a melegséggel, a biztonság érzésével ajándékoz meg. Általa könnyebben dolgozhatjuk fel- és építhetjük be személyiségünkbe megélt élményeinket. Támogat terveink megvalósításában.

 

Aromaterápiával:

Levendula: a levendulaolaj nyugtatja, lazítja a túlműködő napfonat csakrát. Segít a betokosodott érzelmek feloldásában és feldolgozásában.

Rozmaring: a fűszeres rozmaringolajakat akkor alkalmazzuk, ha a napfonat csakra csökkent működését tapasztaljuk. Élénkítő hatású, segít legyőzni a lustaságot, növeli aktivitásunkat.

Bergamott: a bergamottfa gyümölcséből nyert olaj íllóanyaga fénnyel tölt el bennünket. Friss citromillata serkenti életenergíánkat, növeli önbizalmunkat.

 

Jógával:

Karma-jóga: a karma-jógában az önzetlenség kifejlesztése a cél, ami azt jelenti, hogy ne gondoljunk a cselekedeteink eredményére. Ily módon a karma-jógát gyakorló megnyílik az isteni akarat előtt és cselekedeteit a fejlődés természetes erőinek rendeli alá, amelyek visszatükrözik Isten akaratát a teremtésben.

 

Színterápiával:

A napsugár lényére emlékeztető tiszta sárga szín aktivízálja és erősíti a harmadik csakra működését. A sárga szín élénkíti a gondolkodást és segít a kapcsolatok kialakításában, megőrzésében, a kommunikációban. Lelki erőt ad, melynek köszönhetően lelkesebbnek, cselekvőképesebbnek érezhetjük magunkat. Csökkenti passzivitásunkat. A napsárga színárnyalat nyugtatóan hat lelki bajok vagy zavarok esetén.

 

Mythos csakra pohárral:
A Mythos napfonat csakra pohár az élénk sárga színt és a “Bátorság” feliratot kapta. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő napfonat csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:
https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-napfonat-csakra-pohar-batorsag-620

 

Szívcsakra megtisztítása

 

Szív csakra harmonikus működése esetén együttérzőek vagyunk. Szeretjük önmagunkat, és képesek vagyunk másokat is feltétel nélküli szeretni. Természetes számunkra a másokról gondoskodás, az önzetlenség, és az együttérzés. Megbocsátás erejével túllépünk régi sérelmeinken, és továbbra is nyitottan fordulunk embertársaink felé. Kapcsolataink mélyek, őszinték, bátran elmondhatjuk saját problémáinkat is.

 

Természetben töltött idővel:

Menjünk ki egy zöld erdőbe vagy mezőre, és tegyünk ott egy csendes sétát. Ez egész lényünkre pozitívan hat, a szívcsakrán keresztül. Ha rózsaszínű virágot, égboltot látunk, figyeljük meg, hiszen ez a szín gyógyítja leginkább a szívcsakránkat.

Hangterápiával:
A klasszikus, meditációs és szakrális (akár keleti akár nyugati hagyományokon alapuló) zene hat a szívcsakránkra: feléleszti bennünk a szeretet erejét, és élénkítő, harmonizáló hatással van ránk.

 

Drágakőterápiával:

Rózsakvarc: a rózsakvarc lágy, rózsaszínű fénye erősíti a szelídség, a gyöngédség és a szeretet érzését. Lelkünket megtölti a szeretettel, amelyek gyógyítják lelki sebeinket. A rózsakvarc önmagunk elfogadására és szeretetére tanít. Érzékenyebbé tesz mások iránt is, valamint fejleszti fogékonyságunkat a művészet szépsége iránt.

 

Jade vagy más néven nefrit (A jade tulajdonképpen két különböző ásvány, a jádeit és a nefrit

összefoglaló neve): a jáde lágy zöld színe békességet, harmóniát, bölcsességet, igazságosságot és eltökéltséget sugároz magából. A jade ellazítja, megnyugtatja a szívet. Segít felfedeznünk és átélnünk a teremtményekben rejlő szépséget, s ezáltal jobban tudjuk értékelni és szeretni az egész teremtett világot. A jade képes megszüntetni a nyugtalanság állapotát és békés álomba ringat.

 

Aromaterápiával:
Rózsaolaj: sokak szerint ez az az illat, ami leginkább harmonizáló hatással bír. Lágy, szeretetet árasztó kisugárzása gyógyítja és csillapítja a szív sebeit. Segít észrevenni a teremtett világban a szeretetet, a szépséget és a harmóniát. A rózsaolaj örömmel és az odaadás vágyával tölti meg szivünket.

 

Jógával:

Bhakti-jóga: a Bhakti-jóga gyakorlásával a szereteten át eljuthatunk az Istenhez, A Bhaktijógát gyakorló érzései elmélyülnek és megerősödnek, ő maga pedig közelebb kerül az istenséghez. Mindent az Istenre vezet vissza, mindenben Öt látja, s még a szeretetben is feléje közelít.

 

Színterápiával:

A szívcsakrához két szín is kapcsolódik:

A zöld harmóniát és együttérzést sugall, békítően hat ránk, szeretettel és békességgel tölt el bennünket. Regenerálja a testünket, a lelkünket és a szellemünket, új energiát ad nekünk. Rózsaszín növeli bennünk a szeretetet és a barátság érzését, és újból életre keltik a bennünk szunnyadó gyermeki kreativitást, aminek következtében segítenek minket alkotó tevékenységünkben is.

 

Mythos csakra pohárral:

A Mythos szív-csakra pohár alján, zöld színű alapon szerepel a szív-csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “SZERETET” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő szívcsakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-szivcsakra-pohar-szeretet-697

 

forrás: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák

Similar Posts