|

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei III.

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei III.

A csakrák megtisztításának, energiáik felszabadításának számos módja van. Elősegíthetjük a természetben töltött idővel, hang-, zene- és színterápiával, ásványokkal, valamint különféle jóga-gyakorlatokkal.
Ebben a cikkben az ötödik, hatodik és hetedik csakra: a torok-, a harmadik szem-, és a korona csakra szempontjából mutatjuk be ezeket.

A torokcsakra megtisztítása

A torokcsakra harmonikus működése esetén elégedettnek érezzük magunkat. Képesek vagyunk a jelenben élni. Kommunikációnk tudatos, összeszedett, magával ragadó, ösztönző. Bátran elmondjuk véleményünket, melyre odafigyelnek, és meghalljuk a felénk érkező kommunikációt is. Rendszeresen lecsendesedünk, és fejlesztjük a belső kapcsolódásunkat.

Természetben töltött idővel:

A felhők nélküli égbolt világos, áttetsző kék színe erősen hat a torok-csakránkban. Ahhoz, hogy teljesen átadhassuk magunkat ennek a hatásnak, ellazulva heveredjünk le valahol a természetben és lelkünket nyissuk meg a végtelen és határtalan égbolt előtt. Érezni fogjuk, ahogy lelkünk megnyílik és egyre jobban megtisztul, s a torok-csakránkban és annak aurájában létrejött gócok és görcsök teljesen feloldódnak. Lelkünk készen áll az „égi üzenetek” befogadására.

Hangterápiával
Olyan zenét hallgass, ami félhangokban gazdag, de harmonizálják a torokcsakrát a szakrális és meditatív táncok is.

Mantrája: HAM

Drágakőterápiával

Akvamarin: az akvamarin fénylő kék színe olyan, mint a tenger, amelyben visszatükröződik a

tiszta, felhők nélküli égbolt. Az akvamarin segíti a lelkünket abban, hogy tükörként szolgáljon a végtelen kiterjedésű szellem számára. Fejleszti a kommunikációt önmagunk belső énével, fényt és világosságot visz a lélek legtitkosabb részeinek. Rezgés hullámai szabadságot, tisztaságot és tágasságot adnak a léleknek, aminek következtében az emberben kialakul a tisztánlátás és az intuitív megértőképesség, amelyek segítik a szabad és kreatív önkifejezést. Az akvamarin befolyása alatt a lélek az önzetlen szerelem és a gyógyító erő „csatornájává” válhat.

Türkiz: a türkiz, amelynek színében egyesül az égbolt kékje és a föld zöldje, az értelem legmagasabb ideáljait összeköti bolygónk ősi eleven erejével Segít a szellemi ismeretek és gondolatok kifejezésében és átültetésében a hétköznapi életbe. Ezért pozitív energiát áraszt magából és megvédi a testet és a lelket a külső negatív hatásoktól.

Kalcedon: a kékesfehér szinű kalcedon nyugtató és kiegyensúlyozó hatással van kedélyállapotunkra, csökkenti az ingerlékenységet és a túlérzékenységet. Nyugtató hatásának köszönhető, hogy fokozza a belső inspirációt és segíti a szóbeli és írásbeli önkifejezést.

Aromaterápiával

Zsálya: a zsálya friss illata gyógyító hullámokat küld a beszéd területére. Feloldja a torokcsakra görcseit, amitől újra képesek leszünk tisztán és érthetően kifejezni magunkat, s szavaink világosan közvetítik lelkünk üzeneteit.

Eukaliptusz: az eukaliptusz-olaj frissítő illata tisztaságot és tágasságot biztosít az ötödik csakra tartományának. Illóolajának hullámai megnyitják lelkünket a belső inspiráció előtt, eredetiséggel és kreativitással gazdagítva ezáltal az önkifejezésünket.

Jógával:

Mantra-jóga; a rnantrák meditációs szótagok, amelyeknek speciális hangzásformái visszatükrözik az istenség bizonyos megnyilvánulásait. A mantra-jógában halkan, folyamatosan, megszakítás nélkül ismételgetik vagy versszerüen szavalják, esetleg éneklik ezeket a szótagokat. Ennek során a mantrák vibrálása teljesen átformálja a jógázó személy gondolatait és érzéseit: a kozmikus isteni erő szintjére emeli azokat.

Színterápiával:

A torok-csakrának a világos, tiszta kék a színe. Ez a szín nyugalmat áraszt és megnyitja lelkünket a spirituális sugallatok előtt.

Mythos csakra pohárral:

A Mythos torok-csakra pohár alján, kék színű alapon szerepel a torok-csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “KREATIVITÁS” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő torok-csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-torok-csakra-pohar-kreativitas-622

A harmadik szem csakra tisztítása:

A harmadik szem csakra harmonikus működése esetén karizmatikusak, erősen intuitívak vagyunk. Nagyon jó a koncentrációs és tanulási képességünk. Emlékezetünk kiváló. Használjuk a belső látásunkat. Felelősséget vállalunk saját életünkért, és elfogadjuk a felsőbb énünk irányítását. Így tudjuk, hogy mindig a jó irányban haladunk, és teljesítjük életfeladatunkat. Képesek vagyunk az élet történéseit megfelelő humorral kezelni, és ha úgy alakul a sírást sem szégyelljük.

A természet segítségével:

Nézd éjszaka a kék, csillagos égboltot, ez megnyitja lelkedet a teremtés mérhetetlenül sokarcú megnyilvánulása előtt és segít átérezni a természet kifinomult erőit.

Hangterápiával:

Hallgass klasszikus zenét. (Akár nyugati, akár keleti.) Bach művei kiemelten jól hatnak a harmadik szem csakrára. Mantrája: KSHAM

Drágakő terápiával:

Lapis lazuli/lazúrkő: a lazúrkő mélykék színében, akár a csillagok az éjszakai égbolton, mint  aranyszínű piritcsillámok ragyognak. A lapis lazuli azt az élményt nyújtja a léleknek, hogy a világegyetemben biztonságban vagyunk és megnyitja a lelket az örök élet előtt. A szellemet bevezeti a belső világba, megsokszorozza erőit és megérteti vele a természetfeletti összefüggéseket. Az intuíció és a belső látás fejlesztésével megmutatja a dolgok felszíne mögött rejlő titkos értelmet és erőket. Az élet és a világegyetem csodái mély örömmel töltenek el minket.

Szodalit: a sötétkék szodalit megtisztítja az intellektust és képessé teszi a mély gondolatok befogadására. Higgadtságot, nyugalmat sugall és erősíti az idegeket. A szodalit segít a gondolkodásban létrejött zárlatok feloldásában is. A bizalom és az erő érzését adja, amelyek

segítségével képesek vagyunk képviselni saját álláspontunkat, valamint gondolatainkat és érzéseinket átültetni a hétköznapi életbe.

Aromaterápiával:

Menta: a menta frissítő illata feloldja a homlok-csakrában létrejött gátakat és segít felszabadítani a régi gondolati beidegződéseket. Élénkíti és tisztítja a szellemünket, valamint növeli a koncentrálóképességet.

Jázmin: a jázmin finom virágillatának hatására szellemünk megnyílik a mélyen rejlő igazságok üzeneteit hordozó képek és víziók előtt, A jázmin rezgéstartománya finomítja érzékelésünket, és a homlok-csakra energiáit összeköti a szív-csakra energiáival.

Jógával:

Jnana-jóga: a Jnana-jóga a megismerés útja, amely a megvalósítható és a megvalósíthatatlan, az örök és a mulandó közötti szellemi különbségek fejlődésére épül. A Jnana-jógát gyakorló felismeri, hogy csak egyetlen megváltozhatatlan és örök igazság létezik, s ez az Isten. A meditáció során, a tisztánlátás erejével egyedül csak a tulajdonságok nélküli abszolútra, Isten meg nem nyilvánult aspektusára koncentrál, míg végül szelleme egyesül vele.

Jantra-jóga: a jantra olyan geometriai formák képi ábrázolása, amelyek az isteni létet és erőt és azok megnyilvánulási formáit szimbolizálják. Segítő eszközként szolgálnak a vizualizáláshoz. A meditációt folytató személy belemélyed az istenség tulajdonságainak ábrázolásába és belső látásával megjeleníti azokat.

Színterápiával:

Az áttetsző indigókék megnyitja és tisztítja a hatodik csakrát. Belső nyugalmat, tisztaságot és mélységet kölcsönöz a léleknek. Igy tehát fejleszti és pozitív irányba tereli a gondolkodást, amivel a tapasztalás kifinomultabb rétegei felé nyitja meg számára a kaput.

Mythos harmadik szem csakra pohárral:
A Mythos harmadik szem csakra pohár alján, indigókék színű alapon szerepel a harmadik szem csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “INTUÍCIÓ” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő harmadik szem csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-harmadik-szem-csakra-pohar-intuicio-623

A koronacsakra megtisztítása

Korona csakra harmonikus működése esetén mentesek vagyunk bárminemű ítélkezéstől, békés, szeretet teli egységben szemléljük a mindenséget, és együtt rezgünk a magasabb világbeli tudással. Vonzó, kisugárzó személyiségek vagyunk, nyugalom és harmónia vesz minket körül. A belőled áradó fény megtisztítja a körülötted élőket is.

A természet segítségével:
A térélmény segíti a koronacsakra aktiválását. Ilyen például egy magas hegycsúcs vagy egy nagy mező.

Hangterápiával:

A korona-csakra zenéje a csend. A csendben lényünk éber marad és képes felfogni a teremtés egészében hallható isteni hangot, valamint a szeretet és a harmónia erejét.

Mantrája: OM

Drágakőterápiával:

Ametiszt: az aktivitás vörös tüze és az érzékenység, a csend és a tágasság barna fénye az ametisztben új erőben egyesülnek. Az ametiszt nyugalmat sugároz, amelyben feloldódik a félelem és a diszharmónia, valamint sugallja az univerzum erőitől érkező bizalmat és odaadást. Szellemünket a végtelenség világába vezeti, segiti a meditációt, növeli az inspirációt.

Hegyikristály: a hegyikristály a tökéletesség világába vezeti az embert, ahol az élet színes sokasága harmonikusan egyesül egymással. Tisztasággal és fénnyel ajándékozza meg a szellemet és a lelket, segíti a spirituális ismeretszerzést, egyesíti a lelket az „Örök lélekkel”. Ennek következtében feloldja a blokkoat és a görcsöket, védelmet és újabb energiát nyújt.

Aromaterápiával:

Olibánum: nem véletlen, hogy az olibánumfa gyantájából nyert tömjén a vallási szertartások során használt klasszikus füstölőszer. Illatának felemelő hatása van a szellemre és a lélekre egyaránt. Tisztítja a légkört, háttérbe szorítja a hétköznapi élet problémáit, mélyíti a vallásosság érzését, s a lelket olyan szintre emeli, ahol az isteni fény egyik hordozójává válhat.

Lótusz: a lótuszvirág Keleten mindig is a szépség és a spirituális tökéletesség szimbóluma volt. Gyökerei ugyan az iszapból nőnek ki, de virágai magasan kiemelkednek belőle. Ugyanígy a tökéletes ember is a hétköznapi világban él, de igazi lénye érintetlen marad, és istennel egyesül. Fény és harmónia árad belőle, szeretetet és örömöt és tudást sugároz a világ felé. A lótuszvirág illata is ezt az üzenetet hordozza magában. Az érzékeny lelket az Istennel történő egyesülés útjára vezeti.

Színterápiával:

Az ibolyakék és a fehér szín segítik legjobban a korona-csakra megnyílását, kiterjedését. Az ibolyakék szín a szellem és a lélek átalakulását támogatja, megnyitja őket a spirituális dimenziók előtt. Feloldja a korlátokat, s elvezet bennünket a kozmikus egység élményéhez. A fehér szín magában foglalja az összes létező színárnyalatot. Ez a szín egységbe rendezi az élet különböző síkjait s megnyitja lelkünket az isteni fénynek, a tudásnak és a gyógyulásnak.

Mythos csakra pohárral:

A mythos korona-csakra pohár alján, lila színű alapon szerepel a korona-csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “BÖLCSESSÉG” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő korona csakra szibólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:
https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-korona-csakra-pohar-bolcsesseg-624

forrás: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák

Similar Posts