Az időskori dehidratáció 6 oka

időskori dehidratáció
M. J. Pangman

M. J. Pangman amerikai vízkutató Hexagonális víz című könyvében rámutat, minél idősebbé válunk, annál nehezebb szervezetünk megfelelő hidratáltságát fenntartani. Ennek okai, hogy a korosodással minden esetben együtt jár a test teljes víztartalmának, valamint a sejteken belüli víz százalékarányának a csökkenése. Mi az oka ezeknek a folyamatoknak, és mit tehetünk a mérséklésükért?

1. Az első ok az, hogy a szomjúsági mechanizmus idősebb korban kevésbé hatékonyan működik. Azaz, ahogy idősödünk, nem iszunk olyan mennyiségű vizet, mint fiatalabb korunkban.

2. A második ok, hogy az öregedés során a sejteket körülvevő folyadékban egyre több méreganyag halmozódik fel. Ezek negatív hatásának ellensúlyozására a szervezet vizet von el a sejtek belsejéből.

3. A harmadik ok, a víz energiájának hiányával függ össze. Manapság a Föld ivóvizének legnagyobb hányada vibrációs szempontból lapos, ún. holt víz, rossz felszívódóképességgel, melyet a szervezetnek előbb strukturálnia kell, azaz fel kell élesztenie a saját energiatartalékainak mozgósításával. Az idő előrehaladtával energiaszintünk csökken és a folyamat nehezebbé válik.

4. A negyedik ok, a szabad gyökök elburjánzása. Szennyezett és hidrogénben gyérebb környezetben, valamint tápanyagokban szegény élelmiszerek fogyasztásával a szervezetben megjelennek, majd elburjánzanak a szabad gyökök. A test ekkor arra kényszerül, hogy a sejteken belüli vízből hidrogént vonjon el, és kimerítse a sejtek víztartalmát.

5. A dehidratáció ötödik okának kevés köze van az öregedéshez, de lehetséges, hogy modern világunkban ez a tényező esik legnagyobb súllyal a latba. A víz nem képes belépni a sejtekbe, ha természetellenes elektromágneses mező van jelen, mint amilyet például a mobiltelefonok, számítógépek, mikrohullámú sütők, televíziók gerjesztenek. Az elektromágneses mezők zavart teremtenek sejtszinten, és akadályozzák a víz felszívódását.

6. Az utolsó ok, ami miatt az idősebb emberek kiszáradnak, sokuk mozgásszegény életmódjában keresendő. A víznek mozgásra van szüksége ahhoz, hogy élő maradjon és energia hassa át – ugyanez vonatkozik ránk, emberekre is.

időskori dehidratáció

M. J. Pangman szerint a fenti okok kiküszöbölésére a megoldás, vagyis a kulcs a hosszú élethez a rendezett szerkezetű víz fogyasztásának fokozatos bevezetése, elegendő mennyiségben történő fogyasztása és a test rendszeres teljes átmozgatása.

De miért is nem iszunk elegendő vizet? Sokszor egyszerűen azért, mert nem finom. A strukturált víz jellemzője viszont, hogy íze selymesen lágy és finom. Jobban oltja a szomjat, egyszerűen jólesik, szívesen iszunk belőle, s így nem kell tartanunk a kiszáradás negatív következményeitől.

A svájci Nature’s Design mindennapi használatra szánt kancsói és poharai elhozzák otthonába Önnek is a strukturált vizet.

Elégedett vásárlónk tapasztalata

„Édesanyám azóta jobban alszik és legfőképpen több vizet fogyaszt, mint előtte. Azt mondta, hogy ennek a víznek finom az íze, lágyabb, bársonyosabb, selymesebb.”

Fogyasszon Ön is kellő mennyiségű, finom strukturált vizet! Tekintse meg aktuális akcióinkat!

Similar Posts