Így gyógyítsd a gyökércsakrád!

Hogyan működnek a csakráink?

A csakrák metafizikai örvények, az energia forrásai. Az ősi indiai gyógyászat szerint hét központ helyezkedik el az emberi testben, amelyek a finom energiák áramlását irányítják. A hét egyensúlyban lévő nagy csakra a szervezet más-más részének tökéletes működését biztosítja. Kiegyensúlyozatlan, „blokkolt” állapotuk szellemi, érzelmi és fizikai tünetek egész sorát okozhatja.

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A finom energiák eme közvetítőit általában lótuszvirág alakjában ábrázolják. Mindegyik más-más frekvencián rezeg, a szivárvány színeinek megfelelően.

Minden ember személyes energiamezője – aurája -, amely burokként veszi körül a testet, közös forrásból származik: az Egyetemes Életerőből, másképpen pránából vagy csiből. Ez az egyetemes energia a csakrákon keresztül áramlik a testbe.

Ha az energia szabadon áramlik a csakrarendszeren keresztül, az aura is egészséges lesz, és ez azt jelenti, hogy a testben sem található betegség.

A csakrák szoros összefüggésben vannak egymással, egymásba kapcsolódó fogaskerekekhez hasonlíthatjuk őket. Képzeljük csak el mi történik, ha egy ilyen rendszerben, az egyik kerék túl gyorsan vagy túl lassan forog a többihez képest. Az egész rendszer kibillen az egyensúlyából! Ezt érzelmi eredetű meghibásodás okozhatja, amelynek gyökerei többnyire a gyermekkorba nyúlnak vissza. Ha sikerül megállapítanunk, mely működési zavarok kapcsolódnak életünk egyes kihívásaihoz, már tudni is fogjuk, mely csakráknak kell különleges figyelmet szentelnünk és mely módszereket kell alkalmaznunk ahhoz, hogy helyreállítsuk a teljes egyensúlyt.

A gyökércsakra (1. csakra) jellemzői

Helye: a végbélnyílás és a nemi szervek között

Szankszkrit neve, jelentése: Muladhara, Gyökér, Támasz

Hozzá tartozó szín: vörös

Fő megnyilvánulás: túlélés, fizikai szükségletek

Hozzá tartozó mirigy: mellékvesék

Hozzá tartozó testrész: csontok, csontváz

Elem és uralkodó bolygó: Föld, Szaturnusz

Asztrológiai jegy: Bak

Hozzá tartozó érzék: szaglás

Illatok, füstölők, illóolajok: cédrusfa, turbolya, pacsuli

Kristályok: hematit, tigrisszem, heliotrop

Archetípusok: földanya/áldozat

Testi működészavarok: csonthártya és ízületi gyulladás

Érzelmi működészavarok: letargia, űr-érzet, képtelenség a belső elcsöndesedésre

Életkor, életfeladat: 1-8 év, öntudat

A csakra működés jellemzői:

A gyökércsakrához a fizikai szükségletek, valamint a túlélés kapcsolódik.

Ha a csakra túl nyitott, azaz túl gyorsan forog – durvaság, túlzott materializmus, énközpontúság, fizikai értelemben vett vakmerőség.

Ha blokkolt, azaz a csakra túl lassan, vagy egyáltalán nem forog, akkor az adott személyre az érzelmi nélkülözés, csekély önbecsülés, önromboló viselkedés, félénkség lesz jellemző.

A kiegyensúlyozott működést: önuralom, nagy fizikai energia és egészség jellemzi.

Gyökér csakra tisztítása, erősítése

A gyökércsakra a fizikai biztonságérzettel van kapcsolatban. Legelső tapasztalataink rögzülnek itt, köztük az is, hogy csecsemőkorunkban mennyire elégítették ki alapvető szükségleteinket. Érzelmi biztonságérzetünk attól függ, hogy valamely csoporthoz tartozónak érezzük-e magunkat. A gyökércsakrához tartozó két archetípus a földanya és az áldozat. Olyanok ők, mint ugyanazon érme két oldala. Az áldozat mindig másokat okol gondjaiért. Megengedi magának, hogy sebezhető, nélkülöző és gyökértelen legyen. Tudat alatt az ilyen ember még mindig csecsemőnek érzi magát.

Csak az segíthet rajta, ha felismeri, hogy elég ereje van mindent megteremteni, amire csak szüksége lehet. Így képes lesz az önállóságra, megerősödésre, érzelmi teljességre. Képes lesz felelősséget vállalni önmagáért és tudatosítani, hogy szabad választása van, és megérdemli az élet legszebb ajándékait is. Nemünktől függetlenül fölismerhetjük magunkban a földanyát. Ha figyelünk a belső gyermekre, anyáskodunk vele, és biztonságos megnyugtató környezetet teremtünk magunknak, az erősíti ezt a pozitív archetípust.

Hangolódjunk rá a gyökércsakra rezgésére!

gyökér csakra tisztítása

Az EGÉSZSÉG szót tartalmazó Gyökércsakra poharunkat most csomagajánlatokban kínáljuk: A víz gyógyító ereje című könyvvel vagy strukturált víz készítő, élet virága szimbólumos Cadus kancsóval lehet az Öné akciós áron! Kattintson a képre az akciók eléréséhez!

Ha felismertük magunkban a gyökércsakra működési zavarát, többféle módszer létezik a gyógyítására. Készíthetünk magunknak „oltárt” a gyökércsakrához kapcsolódó személyes jellegű tárgyaink segítségével. Végezhetünk a gyökércsakrát gyógyító meditációt, testgyakorlatokat vagy viselhetjük a csakrához tartozó kristályt, valamint gyógyíthatjuk magunkat pozitív megerősítésekkel is.

A gyökércsakra optimális rezgésére az általunk elfogyasztott vízzel is ráhangolódhatunk!

A víz ugyanis kiváló információ felvevő, hordozó és továbbadó tulajdonságokkal bír.

Mythos Csakra poharaink alján színes csakra szimbólumok találhatóak, a csakrához tartozó pozitív megerősítő kifejezéssel (8 nyelven), így gazdagítva a vizet a csakrához tartozó rezgés átadásával!

A Mythos Gyökércsakra pohár alján (beleégetve) megtalálható a gyökércsakra szimbóluma, megerősítő kifejezése (EGÉSZSÉG) és színe (vörös).

A Gyökércsakra poharat Webáruházunkban a képre kattintva találja:

Gyökér csakra pohár

Felhasznált irodalom: Liz Simpson: A Csakra-gyógyítás

Fotó: namk1.tumblr.com

Olvassa el ezt is:

Így gyógyítsd a hasi csakrád!

Így gyógyítsd a napfonat-csakrád!

Így gyógyítsd a szívcsakrád!

Így gyógyítsd a torokcsakrád!

Így gyógyítsd a harmadik szem csakrád!

Így gyógyítsd a korona csakrád!

Similar Posts