Így gyógyítsd a harmadik szem csakrád!

Hogyan működnek a csakráink?

A csakrák metafizikai örvények, az energia forrásai. Az ősi indiai gyógyászat szerint hét központ helyezkedik el az emberi testben, amelyek a finom energiák áramlását irányítják. A hét egyensúlyban lévő nagy csakra a szervezet más-más részének tökéletes működését biztosítja. Kiegyensúlyozatlan, „blokkolt” állapotuk szellemi, érzelmi és fizikai tünetek egész sorát okozhatja.

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A finom energiák eme közvetítőit általában lótuszvirág alakjában ábrázolják. Mindegyik más-más frekvencián rezeg, a szivárvány színeinek megfelelően.

Minden ember személyes energiamezője – aurája -, amely burokként veszi körül a testet, közös forrásból származik: az Egyetemes Életerőből, másképpen pránából vagy csiből. Ez az egyetemes energia a csakrákon keresztül áramlik a testbe.

Ha az energia szabadon áramlik a csakrarendszeren keresztül, az aura is egészséges lesz, és ez azt jelenti, hogy a testben sem található betegség.

A csakrák szoros összefüggésben vannak egymással, egymásba kapcsolódó fogaskerekekhez hasonlíthatjuk őket. Képzeljük csak el mi történik, ha egy ilyen rendszerben, az egyik kerék túl gyorsan vagy túl lassan forog a többihez képest. Az egész rendszer kibillen az egyensúlyából! Ezt érzelmi eredetű meghibásodás okozhatja, amelynek gyökerei többnyire a gyermekkorba nyúlnak vissza. Ha sikerül megállapítanunk, mely működési zavarok kapcsolódnak életünk egyes kihívásaihoz, már tudni is fogjuk, mely csakráknak kell különleges figyelmet szentelnünk és mely módszereket kell alkalmaznunk ahhoz, hogy helyreállítsuk a teljes egyensúlyt.

A harmadik szem csakra (6. csakra) jellemzői

Helye: a két szemöldök között, kicsit följebb

Szankszkrit neve, jelentése: Adzsna, Érteni, Tudni

Hozzá tartozó szín: indigó

Fő megnyilvánulás: megérzés, bölcsesség

Hozzá tartozó mirigy: agyalapi mirigy

Hozzá tartozó testrész: szem, koponya-alap

Elem és uralkodó bolygó: fény, telepatikus energia, Neptunusz, Jupiter

Asztrológiai jegy: Nyilas, Halak

Hozzá tartozó érzék: hatodik érzék

Illatok, füstölők, illóolajok: jácint, ibolya, geránium

Kristályok: ametiszt, fluorit, azurit

Archetípusok: médium/racionalista

Testi működészavarok: fejfájás, gyönge látás, idegrendszeri zavarok, zöldhályog

Érzelmi működészavarok: rémálmok, tanulási nehézségek, hallucinációk

Életfeladat: érzelmi intelligencia

A csakra működés jellemzői:

Ha a harmadik szem csakra túl nyitott, azaz túl gyorsan forog – nagyon logikus, dogmatikus gondolkodású, tekintélyelvű, arrogáns.

Ha a csakra blokkolt, azaz túl lassan, vagy egyáltalán nem forog – fegyelmezetlen, fél a sikertől, tudathasadásra hajlamos, alacsonyra teszi a mércét.

Amennyiben a harmadik szem csakra kiegyensúlyozott, azaz megfelelően forog – karizmatikus, erősen intuitív, nem ragaszkodik az anyagi dolgokhoz, szokatlan tapasztalatai vannak.

Harmadik szem csakra tisztítása, erősítése

A harmadik szem csakra a tudatosság magasabb szintjeivel áll kapcsolatban, vagyis médium, ami arra emlékeztet minket, hogy minden, amit látunk, hallunk, érintünk, ízlelünk, kezdetben nem volt más, mint belső látomás.

A harmadik szem csakra negatív arcetípusa (racionalista) a bal agyfélteke uralmára épül, ennek oka általában az, hogy félünk elhagyni ismerős, megszokott világunkat, amelyben, mint egy szűk védőburokban, kuporgunk. Nemcsak azok tartoznak ide, akik mindent tudományos szemszögből néznek, hanem a maximalisták, és azok is, akik mindent ellenőrizni akarnak, vagyis akik nem képesek elfogadni mások emberi hibáit, gyöngeségeit, és épp ilyen könyörtelenek önmagukhoz is.

A csakra pozitív archetípusa a médium, de ez nem csak azokat a személyeket jelenti, akik hivatásszerűen használják ilyen képességeiket, hanem mindenkit, aki hisz abban, hogy az élet nagy kérdéseire önmagában találhatja meg a választ. Ráébredt a figyelem szükségességére, belső énje hangjára figyel. Rájött, mennyire fontos a meditáció és a szemlélődés, a kreativitás és az intuíció fejlesztése érdekében. A médiumból, ha fejleszti, csiszolja képességeit, kivételes művész, gyógyító, terapeuta válhat.

Hangolódjunk rá a harmadik szem csakra rezgésére!

Ha felismertük magunkban a harmadik szem csakra működési zavarát, többféle módszer létezik a gyógyítására. Készíthetünk magunknak „oltárt” a harmadik szem csakrához kapcsolódó személyes jellegű tárgyaink segítségével. Végezhetünk a harmadik szem csakrát gyógyító meditációt, testgyakorlatokat vagy viselhetjük a csakrához tartozó kristályt, valamint gyógyíthatjuk magunkat pozitív megerősítésekkel is.

A harmadik szem csakra optimális rezgésére az általunk elfogyasztott vízzel is ráhangolódhatunk!

A víz ugyanis kiváló információ felvevő, hordozó és továbbadó tulajdonságokkal bír.

Mythos Csakra poharaink alján színes csakra szimbólumok találhatóak, a csakrához tartozó pozitív megerősítő kifejezéssel (8 nyelven), így gazdagítva a vizet a csakrához tartozó rezgés átadásával!

A Mythos harmadik szem csakra pohár alján (beleégetve) megtalálható a harmadik szem csakra szimbóluma, megerősítő kifejezése (INTUÍCIÓ) és színe (indigó).

A Harmadik szem csakra poharat Webáruházunkban a képre kattintva találja:

Harmadik szem csakra pohár

Felhasznált irodalom: Liz Simpson: A Csakra-gyógyítás

Olvassa el ezeket is:

Így gyógyítsd a gyökércsakrád!

Így gyógyítsd a hasi csakrád!

Így gyógyítsd a napfonat-csakrád!

Így gyógyítsd a szívcsakrád!

Így gyógyíts a torokcsakrád!

Így gyógyítsd a korona csakrád!

Similar Posts