Így gyógyítsd a hasi csakrád!

Hogyan működnek a csakráink?

A csakrák metafizikai örvények, az energia forrásai. Az ősi indiai gyógyászat szerint hét központ helyezkedik el az emberi testben, amelyek a finom energiák áramlását irányítják. A hét egyensúlyban lévő nagy csakra a szervezet más-más részének tökéletes működését biztosítja. Kiegyensúlyozatlan, „blokkolt” állapotuk szellemi, érzelmi és fizikai tünetek egész sorát okozhatja.

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A finom energiák eme közvetítőit általában lótuszvirág alakjában ábrázolják. Mindegyik más-más frekvencián rezeg, a szivárvány színeinek megfelelően.

Minden ember személyes energiamezője – aurája -, amely burokként veszi körül a testet, közös forrásból származik: az Egyetemes Életerőből, másképpen pránából vagy csiből. Ez az egyetemes energia a csakrákon keresztül áramlik a testbe.

Ha az energia szabadon áramlik a csakrarendszeren keresztül, az aura is egészséges lesz, és ez azt jelenti, hogy a testben sem található betegség.

A csakrák szoros összefüggésben vannak egymással, egymásba kapcsolódó fogaskerekekhez hasonlíthatjuk őket. Képzeljük csak el mi történik, ha egy ilyen rendszerben, az egyik kerék túl gyorsan vagy túl lassan forog a többihez képest. Az egész rendszer kibillen az egyensúlyából! Ezt érzelmi eredetű meghibásodás okozhatja, amelynek gyökerei többnyire a gyermekkorba nyúlnak vissza. Ha sikerül megállapítanunk, mely működési zavarok kapcsolódnak életünk egyes kihívásaihoz, már tudni is fogjuk, mely csakráknak kell különleges figyelmet szentelnünk és mely módszereket kell alkalmaznunk ahhoz, hogy helyreállítsuk a teljes egyensúlyt.

A hasi csakra (2., szakrális vagy szex csakra) jellemzői

Helye: alhas, a köldök és a nemi szervek között

Szankszkrit neve, jelentése: Szvadhiszthana, Édes íz

Hozzá tartozó szín: narancssárga

Fő megnyilvánulás: érzelmi egyensúly, szexualitás

Hozzá tartozó mirigy: petefészek, here

Hozzá tartozó testrész: nemi szerv, hólyag, prosztata, méh

Elem és uralkodó bolygó: víz, Plútó

Asztrológiai jegy: Rák, Skorpió

Hozzá tartozó érzék: ízlelés

Illatok, füstölők, illóolajok: jázmin, rózsa, szantálfa

Kristályok: citrin, karneol, aranytopáz

Archetípusok: uralkodó/mártír

Testi működészavarok: impotencia, frigiditás, hólyag- és prosztataproblémák, derékfájás

Érzelmi működészavarok: kiegyensúlyozatlan nemi ösztön, érzelmi labilitás, elszigetelődés

Életkor, életfeladat: 8-14 év, a szociális érésből, beilleszkedésből fakadó kihívások, motivációk

hasi csakra tisztítása

A csakra működés jellemzői:

A hasi csakra szankszkrit nevének jelentése „édes íz” – és ez a csakra valóban azokkal a dolgokkal áll kapcsolatban, melyek édessé teszik az életet: a gyönyörrel, a szexualitással, a táplálkozással, a mozgással, a változással.

Ha a hasi csakra túl nyitott, azaz túl gyorsan forog – érzelmileg kiegyensúlyozatlan, befolyásolható, szexuálisan túlfűtött.

Ha a csakra blokkolt, azaz túl lassan, vagy egyáltalán nem forog – a személy túl érzékeny, túl szigorú önmagához, ok nélkül bűntudatot érez, frigid vagy impotens.

Amennyiben a hasi csakra kiegyensúlyozott, azaz megfelelően forog – a személy bízik önmagában és másokban, kimutatja érzéseit, kreatív.

Hasi csakra tisztítása, erősítése

A hasi csakra továbbfejleszti a gyökércsakra fő témáit. Itt a személyes felelősség és az önkifejezés nyer alapvető fontosságot.

Archetípusai – az uralkodó és a mártír – a bőséghez való viszonyulásunkról szólnak, és arról, hiszünk-e abban, hogy megérdemeljük az élet élvezetét. A mártírság nem más, mint az önsajnálat mélységes mély verme, amelyben az ember még csak indítékot sem érez arra, hogy megváltoztassa a helyzetéért okolható negatív hozzáállást. Az érme fényesebbik oldala az uralkodó. Ez az archetípus élete részévé, mindennapos tapasztalatává teszi a szép, kívánatos dolgokat. A kihívásokat, mint a fejlődés lehetőségeit fogja fel. Ő a jót igyekszik meglátni minden helyzetben, és nem a hátrányokat, általában úgy találja, hogy csupa jót hoz neki az élet.

hasi csakra tisztítása

Hangolódjunk rá a hasi csakra rezgésére!

Ha felismertük magunkban a hasi csakra működési zavarát, többféle módszer létezik a gyógyítására. Készíthetünk magunknak „oltárt” a hasi csakrához kapcsolódó személyes jellegű tárgyaink segítségével. Végezhetünk a hasi csakrát gyógyító meditációt, testgyakorlatokat vagy viselhetjük a csakrához tartozó kristályt, valamint gyógyíthatjuk magunkat pozitív megerősítésekkel is.

A hasi csakra optimális rezgésére az általunk elfogyasztott vízzel is ráhangolódhatunk!

A víz ugyanis kiváló információ felvevő, hordozó és továbbadó tulajdonságokkal bír.

Mythos Csakra poharaink alján színes csakra szimbólumok találhatóak, a csakrához tartozó pozitív megerősítő kifejezéssel (8 nyelven), így gazdagítva a vizet a csakrához tartozó rezgés átadásával!

A Mythos Hasi csakra pohár alján (beleégetve) megtalálható a hasi csakra szimbóluma, megerősítő kifejezése (HARMÓNIA) és színe (narancssárga).

A Hasi csakra poharat Webáruházunkban a képre kattintva találja:

Napfonat csakra pohár

Felhasznált irodalom: Liz Simpson: A Csakra-gyógyítás

Felső kép forrása: gardenofthefareast.tumblr.com

Olvassa el ezeket is:

Így gyógyítsd a gyökércsakrád!

Így gyógyítsd a napfonat-csakrád!

Így gyógyítsd a szívcsakrád!

Így gyógyítsd a torokcsakrád!

Így gyógyítsd a harmadik szem csakrád!

Így gyógyítsd a korona csakrád!

Similar Posts