Így gyógyítsd a napfonat-csakrád!

Hogyan működnek a csakráink?

A csakrák metafizikai örvények, az energia forrásai. Az ősi indiai gyógyászat szerint hét központ helyezkedik el az emberi testben, amelyek a finom energiák áramlását irányítják. A hét egyensúlyban lévő nagy csakra a szervezet más-más részének tökéletes működését biztosítja. Kiegyensúlyozatlan, „blokkolt” állapotuk szellemi, érzelmi és fizikai tünetek egész sorát okozhatja.

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A finom energiák eme közvetítőit általában lótuszvirág alakjában ábrázolják. Mindegyik más-más frekvencián rezeg, a szivárvány színeinek megfelelően.

Minden ember személyes energiamezője – aurája -, amely burokként veszi körül a testet, közös forrásból származik: az Egyetemes Életerőből, másképpen pránából vagy csiből. Ez az egyetemes energia a csakrákon keresztül áramlik a testbe.

Ha az energia szabadon áramlik a csakrarendszeren keresztül, az aura is egészséges lesz, és ez azt jelenti, hogy a testben sem található betegség.

A csakrák szoros összefüggésben vannak egymással, egymásba kapcsolódó fogaskerekekhez hasonlíthatjuk őket. Képzeljük csak el mi történik, ha egy ilyen rendszerben, az egyik kerék túl gyorsan vagy túl lassan forog a többihez képest. Az egész rendszer kibillen az egyensúlyából! Ezt érzelmi eredetű meghibásodás okozhatja, amelynek gyökerei többnyire a gyermekkorba nyúlnak vissza. Ha sikerül megállapítanunk, mely működési zavarok kapcsolódnak életünk egyes kihívásaihoz, már tudni is fogjuk, mely csakráknak kell különleges figyelmet szentelnünk és mely módszereket kell alkalmaznunk ahhoz, hogy helyreállítsuk a teljes egyensúlyt.

A napfonat csakra (3. vagy köldök csakra) jellemzői

Helye: a köldök és a szegycsont alja között

Szankszkrit neve, jelentése: Manipura, Ragyogó ékkő

Hozzá tartozó szín: sárga

Fő megnyilvánulás: személyes képesség, egyéni akarat

Hozzá tartozó mirigy: hasnyálmirigy

Hozzá tartozó testrész: emésztőrendszer, izmok

Elem és uralkodó bolygó: tűz, Mars, Nap

Asztrológiai jegy: Kos, Oroszlán

Hozzá tartozó érzék: látás

Illatok, füstölők, illóolajok: vetiver, ylang-ylang, bergamott

Kristályok: aventurin, citrin, napkő

Archetípusok: szellemi harcos/rabszolga

Testi működészavarok: gyomorfekély, emésztési problémák, krónikus fáradtság, allergia, cukorbetegség

Érzelmi működészavarok: túlérzékenység a kritikára, önállótlanság, csekély önbecsülés

Életkor, életfeladat: 14-21 év, önbecsülés, önbizalom

A csakra működés jellemzői:

Az első két csakra a kifelé irányuló kapcsolatokat vezérli – a gyökércsakra a csoportszellemet, a hasi csakra pedig a személyes kapcsolatokat -, a napfonat-csakra viszont befelé irányul: az önmagunkhoz fűződő viszony tartozik hozzá.

Ha a napfonat csakra túl nyitott, azaz túl gyorsan forog – düh, hatalmaskodás, munkamánia, ítélkező hajlam és fensőbbséges gőg.

Ha a csakra blokkolt, azaz túl lassan, vagy egyáltalán nem forog – a személy túl sokat foglalkozik mások véleményével, fél a magánytól, bizonytalan, állandó megerősítésre van szüksége.

Amennyiben a napfonat csakra kiegyensúlyozott, azaz megfelelően forog – a személy tiszteli önmagát és másokat, erős személyiség, spontán, fölszabadult.

Napfonat csakra tisztítása, erősítése

Ennek a viselkedésnek két archetípusa létezik: a rabszolga és a szellemi harcos. A rabszolga megalázkodó, engedékeny, függő személyiség. Meg van róla győződve, hogy csak tevékenykedésével teheti magát szeretetreméltóvá, mivel önmagáért nem szerethetik. Gyakran láthatjuk erőszakos, hatalmaskodó partnerek, munkatársak oldalán. Nyomtalanul ki kell törölnie a szívében állandóan hangzó lemezt: „nem vagyok méltó, nem vagyok méltó”, hogy végre megtalálhassa a saját hangját, fölismerhesse a saját értékét.

A rabszolga szöges ellentéte a szellemi harcos. Ő a hős archetípusa, aki az állandó elutasítások és konfliktusok közepette arra kényszerül, hogy önmagába tekintsen és értelmet leljen élete alakulásában. A szellemi harcos ereje voltaképpen lelkierő, amelyet az a meggyőződés támogat, hogy az irányítás valamely isteni hatalom dolga. A külső akadályokkal való szembeszállás és győzedelmeskedés pedig csiszolja, alakítja ezt az erőt.

Hangolódjunk rá a napfonat csakra rezgésére!

Ha felismertük magunkban a napfonat csakra működési zavarát, többféle módszer létezik a gyógyítására. Készíthetünk magunknak „oltárt” a napfonat csakrához kapcsolódó személyes jellegű tárgyaink segítségével. Végezhetünk a napfonat csakrát gyógyító meditációt, testgyakorlatokat vagy viselhetjük a csakrához tartozó kristályt, valamint gyógyíthatjuk magunkat pozitív megerősítésekkel is.

A napfonat csakra optimális rezgésére az általunk elfogyasztott vízzel is ráhangolódhatunk!

A víz ugyanis kiváló információ felvevő, hordozó és továbbadó tulajdonságokkal bír.

Mythos Csakra poharaink alján színes csakra szimbólumok találhatóak, a csakrához tartozó pozitív megerősítő kifejezéssel (8 nyelven), így gazdagítva a vizet a csakrához tartozó rezgés átadásával!

A Mythos Napfonat csakra pohár alján (beleégetve) megtalálható a napfonat csakra szimbóluma, megerősítő kifejezése (BÁTORSÁG) és színe (napsárga).

A Napfonat csakra poharat Webáruházunkban a képre kattintva találja:

Hasi csakra pohár

Felhasznált irodalom: Liz Simpson: A Csakra-gyógyítás

Olvassa el ezeket is:

Így gyógyítsd a gyökércsakrád!

Így gyógyítsd a hasi csakrád!

Így gyógyítsd a szívcsakrád!

Így gyógyítsd a torokcsakrád!

Így gyógyítsd a harmadik szem csakrád!

Így gyógyítsd a korona csakrád!

Similar Posts