Így gyógyítsd a szívcsakrád!

Hogyan működnek a csakráink?

A csakrák metafizikai örvények, az energia forrásai. Az ősi indiai gyógyászat szerint hét központ helyezkedik el az emberi testben, amelyek a finom energiák áramlását irányítják. A hét egyensúlyban lévő nagy csakra a szervezet más-más részének tökéletes működését biztosítja. Kiegyensúlyozatlan, „blokkolt” állapotuk szellemi, érzelmi és fizikai tünetek egész sorát okozhatja.

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A finom energiák eme közvetítőit általában lótuszvirág alakjában ábrázolják. Mindegyik más-más frekvencián rezeg, a szivárvány színeinek megfelelően.

Minden ember személyes energiamezője – aurája -, amely burokként veszi körül a testet, közös forrásból származik: az Egyetemes Életerőből, másképpen pránából vagy csiből. Ez az egyetemes energia a csakrákon keresztül áramlik a testbe.

Ha az energia szabadon áramlik a csakrarendszeren keresztül, az aura is egészséges lesz, és ez azt jelenti, hogy a testben sem található betegség.

A csakrák szoros összefüggésben vannak egymással, egymásba kapcsolódó fogaskerekekhez hasonlíthatjuk őket. Képzeljük csak el mi történik, ha egy ilyen rendszerben, az egyik kerék túl gyorsan vagy túl lassan forog a többihez képest. Az egész rendszer kibillen az egyensúlyából! Ezt érzelmi eredetű meghibásodás okozhatja, amelynek gyökerei többnyire a gyermekkorba nyúlnak vissza. Ha sikerül megállapítanunk, mely működési zavarok kapcsolódnak életünk egyes kihívásaihoz, már tudni is fogjuk, mely csakráknak kell különleges figyelmet szentelnünk és mely módszereket kell alkalmaznunk ahhoz, hogy helyreállítsuk a teljes egyensúlyt.

A szívcsakra (4. csakra) jellemzői

Helye: a mellkas közepén

Szankszkrit neve, jelentése: Anahata, Érintetlen

Hozzá tartozó szín: zöld, rózsaszín

Fő megnyilvánulás: szeretet, kapcsolatok

Hozzá tartozó mirigy: csecsemőmirigy

Hozzá tartozó testrész: szív, mellkas, tüdő, keringés

Elem és uralkodó bolygó: levegő, Vénusz

Asztrológiai jegy: Mérleg, Bika

Hozzá tartozó érzék: tapintás

Illatok, füstölők, illóolajok: rózsa, bergamott, mézfű

Kristályok: zöld sávos turmalin, rózsakvarc, smaragd

Archetípusok: szerető/színész

Testi működészavarok: felületes légzés, magas vérnyomás, szívbetegségek, rák

Érzelmi működészavarok: félelem a csalódásoktól, visszaélésektől, függőségek, melankólia

Életkor, életfeladat: 21-28 év, megbocsátás, együttérzés

A csakra működés jellemzői:

Ez a csakra az anyag és a szellem világa közötti híd – a test és a szellem együtt létezését írja körül.

Ha a szívcsakra túl nyitott, azaz túl gyorsan forog – birtokló természetű, olyan, aki a szeretetének föltételeket szab, érzelmi éheztetéssel „büntet” és túldramatizálja a dolgokat.

Ha a csakra blokkolt, azaz túl lassan, vagy egyáltalán nem forog – a személy fél a visszautasítástól, túlzottan szeret, érdemtelennek érzi magát a szeretetre, önsajnálatba menekül.

Amennyiben a szívcsakra kiegyensúlyozott, azaz megfelelően forog – a személy együttérző, gondoskodó, aki föltétel nélkül képes szeretni és aki a szerelemben is a szellemi tapasztalatokat keresi.

Szívcsakra tisztítása, erősítése

A szívcsakra fő témája a mások, illetve önmagunk iránt táplált szeretet kiegyensúlyozása. Ezen a központi csakrán át kell haladnunk utunkon, amely az alsóbb központokból a felsőbbek felé vezet, vagyis alapvető szükségleteink birodalmából, a magasabb áldások világába. Nap mint nap ki kell állnunk a föltétlen szeretet, megbocsátás és együttérzés próbáit ahhoz, hogy a magasabb központok felé vehessük utunkat.

A szívcsakra negatív archetípusa a színész. Érzelmi függésben él, kívülről akarja megkapni a szeretetet és azzal áltatja magát, hogy lelki sebeit meggyógyíthatja, ha talál valakit, akiből erőt meríthet. A színész azt hiszi, szeret valakit, ám szeretete féltékenységet, birtoklási vágyat, érzelmi bizonytalanságot takar.

A szívcsakra pozitív archetípusa, a valódi szerető érzelmileg nem függ másoktól, ezért nyugodtan kitárja a szívét, és képes mind önmagát, mind másokat elfogadni. Ezek a nagylelkű, szabad szellemek nyíltan fölajánlhatják magukat másoknak, mivel tudják, hogy lényük benső magja biztonságban van.

Hangolódjunk rá a szívcsakra rezgésére!

Ha felismertük magunkban a szívcsakra működési zavarát, többféle módszer létezik a gyógyítására. Készíthetünk magunknak „oltárt” a szívcsakrához kapcsolódó személyes jellegű tárgyaink segítségével. Végezhetünk a szívcsakrát gyógyító meditációt, testgyakorlatokat vagy viselhetjük a csakrához tartozó kristályt, valamint gyógyíthatjuk magunkat pozitív megerősítésekkel is.

A szívcsakra optimális rezgésére az általunk elfogyasztott vízzel is ráhangolódhatunk!

A víz ugyanis kiváló információ felvevő, hordozó és továbbadó tulajdonságokkal bír.

Mythos Csakra poharaink alján színes csakra szimbólumok találhatóak, a csakrához tartozó pozitív megerősítő kifejezéssel (8 nyelven), így gazdagítva a vizet a csakrához tartozó rezgés átadásával!

A Mythos Szívcsakra pohár alján (beleégetve) megtalálható a szívcsakra szimbóluma, megerősítő kifejezése (SZERETET) és színe (zöld).

A Szívcsakra poharat Webáruházunkban a képre kattintva találja:

Szívcsakra pohár

Felhasznált irodalom: Liz Simpson: A Csakra-gyógyítás

Felső kép forrása: atlantisqueen.com

Olvassa el ezeket is:

Így gyógyítsd a gyökércsakrád!

Így gyógyítsd a hasi csakrád!

Így gyógyítsd a napfonat-csakrád!

Így gyógyítsd a torokcsakrád!

Így gyógyítsd a harmadik szem csakrád!

Így gyógyítsd a korona csakrád!

Similar Posts