Így gyógyítsd a torokcsakrád!

Hogyan működnek a csakráink?

A csakrák metafizikai örvények, az energia forrásai. Az ősi indiai gyógyászat szerint hét központ helyezkedik el az emberi testben, amelyek a finom energiák áramlását irányítják. A hét egyensúlyban lévő nagy csakra a szervezet más-más részének tökéletes működését biztosítja. Kiegyensúlyozatlan, „blokkolt” állapotuk szellemi, érzelmi és fizikai tünetek egész sorát okozhatja.

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A finom energiák eme közvetítőit általában lótuszvirág alakjában ábrázolják. Mindegyik más-más frekvencián rezeg, a szivárvány színeinek megfelelően.

Minden ember személyes energiamezője – aurája -, amely burokként veszi körül a testet, közös forrásból származik: az Egyetemes Életerőből, másképpen pránából vagy csiből. Ez az egyetemes energia a csakrákon keresztül áramlik a testbe.

Ha az energia szabadon áramlik a csakrarendszeren keresztül, az aura is egészséges lesz, és ez azt jelenti, hogy a testben sem található betegség.

A csakrák szoros összefüggésben vannak egymással, egymásba kapcsolódó fogaskerekekhez hasonlíthatjuk őket. Képzeljük csak el mi történik, ha egy ilyen rendszerben, az egyik kerék túl gyorsan vagy túl lassan forog a többihez képest. Az egész rendszer kibillen az egyensúlyából! Ezt érzelmi eredetű meghibásodás okozhatja, amelynek gyökerei többnyire a gyermekkorba nyúlnak vissza. Ha sikerül megállapítanunk, mely működési zavarok kapcsolódnak életünk egyes kihívásaihoz, már tudni is fogjuk, mely csakráknak kell különleges figyelmet szentelnünk és mely módszereket kell alkalmaznunk ahhoz, hogy helyreállítsuk a teljes egyensúlyt.

A torokcsakra (5. csakra) jellemzői

Helye: a nyak tövénél, középen

Szankszkrit neve, jelentése: Visuddha, Megtisztítás

Hozzá tartozó szín: kék

Fő megnyilvánulás: kommunikáció, önkifejezés

Hozzá tartozó mirigy: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy

Hozzá tartozó testrész: száj, torok, fül

Elem és uralkodó bolygó: éter, Merkúr

Asztrológiai jegy: Ikrek, Szűz

Hozzá tartozó érzék: hallás

Illatok, füstölők, illóolajok: kamilla, mirha

Kristályok: lapis lazuli, türkiz, akvamarin

Archetípusok: társasági lény/álcázott én

Testi működészavarok: torokfájás, torokgyulladás, nyakfájás, pajzsmirigy rendellenességei, fülzúgás, asztma

Érzelmi működészavarok: maximalizmus, képtelenség az érzelmek kifejezésére, a kreativitás lebénulása

Életkor, életfeladat: 28-35 év, önkifejezés

A csakra működés jellemzői:

A torokcsakra az első a magasabb energiaközpontok közül. A kommunikációval, az önkifejezéssel és a hangban megnyilvánuló kreativitással áll kapcsolatban. Kreatív kommunikációt jelent; fontos, céltudatos, felelősségteljes, megfontolt gondolkodást és beszédet.

Ha a torokcsakra túl nyitott, azaz túl gyorsan forog – túlságosan bőbeszédű, dogmatikus, önelégült, arrogáns.

Ha a csakra blokkolt, azaz túl lassan, vagy egyáltalán nem forog – a személy húzódozik az önkifejezéstől, megbízhatatlan, nézeteiben állhatatlan.

Amennyiben a torokcsakra kiegyensúlyozott, azaz megfelelően forog – jól kommunikál, elégedett, könnyen kifejezi magát, művészi ihlete van.

Torokcsakra tisztítása, erősítése

A torokcsakra negatív archetípusa, az „álcázott én” képtelen arra, hogy nyíltan és őszintén kifejezze érzelmeit. Például szeretne visszautasítani egy kérést, mégis igent mond. Ennek következtében egyre növekszik benne a harag és a frusztráció, s ezek mindinkább lebénítják a torokcsakrát.

A torokcsakra pozitív archetípusából, a „társasági lényből”, épp ellenkezőleg: ömlik a szó. Beszédhangja nemritkán gyönyörű, elbűvöli hallgatóit. Gyakran választ nyilvánossággal, beszéddel együtt járó hivatást. A hallgatók érzik, hogy a társasági lény önkifejezése tökéletesen egybevág belső énje őszinteségével, ezért tud annyira meggyőző lenni. Tudatában van a kimondott, vagy írott szó hatalmának és, – mivel érzelmeiért felelősséget vállal – ezzel nem is él vissza.

Hangolódjunk rá a torokcsakra rezgésére!

Ha felismertük magunkban a torokcsakra működési zavarát, többféle módszer létezik a gyógyítására. Készíthetünk magunknak „oltárt” a torokcsakrához kapcsolódó személyes jellegű tárgyaink segítségével. Végezhetünk a torokcsakrát gyógyító meditációt, testgyakorlatokat vagy viselhetjük a csakrához tartozó kristályt, valamint gyógyíthatjuk magunkat pozitív megerősítésekkel is.

A torokcsakra optimális rezgésére az általunk elfogyasztott vízzel is ráhangolódhatunk!

A víz ugyanis kiváló információ felvevő, hordozó és továbbadó tulajdonságokkal bír.

Mythos Csakra poharaink alján színes csakra szimbólumok találhatóak, a csakrához tartozó pozitív megerősítő kifejezéssel (8 nyelven), így gazdagítva a vizet a csakrához tartozó rezgés átadásával!

A Mythos Torokcsakra pohár alján (beleégetve) megtalálható a torokcsakra szimbóluma, megerősítő kifejezése (KREATIVITÁS) és színe (kék).

A Torokcsakra poharat Webáruházunkban a képre kattintva találja:

Torokcsakra pohár

Felhasznált irodalom: Liz Simpson: A Csakra-gyógyítás

Felső kép forrás: Devian art

Olvassa el ezeket is:

Így gyógyítsd a gyökércsakrád!

Így gyógyítsd a hasi csakrád!

Így gyógyítsd a napfonat-csakrád!

Így gyógyítsd a szívcsakrád!

Így gyógyítsd a harmadik szem csakrád!

Így gyógyítsd a korona csakrád!

Similar Posts