Így végezzünk otthon csírakísérletet!

Szívesen csíráztat a mindennapokban? Használja a Nature’s Design termékeket? Akkor most elmondjuk, hogyan neveljen még éltetőbb csírákat strukturált víz segítségével – egyben tesztelheti termékeink hatékonyságát is! A kísérlet roppant egyszerű, mindössze 5 lépésből áll:

A kísérlet hozzávalói:

Strukturált víz készítő kancsó

– Nature’s Design kancsó/pohár

– csíráztatásra alkalmas étkezési mag

– 2 db széles szájú csíráztató üveg

– gézlap

– befőttes gumi

A kísérlet lépései:

  1. Töltsük meg a Nature’s Design kancsót/poharat tisztított vízzel és hagyjuk állni a vizet minimum 3 percig, hogy a víz szerkezete rendeződjön, azaz strukturált vizet kapjunk.
  2. A csíráztatásra szánt magok közül válogassuk ki a hibás szemeket, az egészséges magokat pedig alaposan öblítsük le és osszuk ketté.
  3. Helyezzük a magokat fele-fele arányban a 2 db csíráztató üvegbe. Az első üvegbe helyezett magok csíráztatásához strukturált vizet, míg a másodikba helyezett magokhoz sima vizet használjunk. A magokra öntsünk annyi vizet, hogy ellepje azokat, majd az üvegeket fedjük le 1-2 réteg gézzel. A magokat kis időre hagyjuk a vízben, amíg jól megszívják magukat, majd a gézen keresztül öntsük le a vizet a magokról. Állítsuk az üvegeket világos, meleg, de közvetlen napsütéstől mentes helyre.
  4. Naponta 2-3 alkalommal kézmeleg vízzel öblítsük át a magokat. Így biztosítani tudjuk számukra a szükséges nedvességet, és nem penészednek be. További áztatásra már nincs szükség.
  5. Az öblítést folytassuk addig, amíg a csírák el nem érik a kívánt nagyságot. Csíranövénytől függően 2-4 nap múlva, az első zöld levélkék megjelenésekor learathatjuk a termést, azaz kivehetjük a csírákat az üvegből. Hideg vízben öblítsük le. A csírák hűtőben 1 hétig tárolhatók.

Hasonló csírakísérletről és eredményeiről itt olvashat bővebben!

Ha elvégezte a kísérletet, kérjük ossza meg velünk tapasztalatait az info@vitalizal.hu email címen keresztül!

Similar Posts