Mikor, mennyi és milyen vizet fogyasszunk?

Ezek a legfontosabb kérdések a vízfogyasztással kapcsolatban, melyekre sokféle válasz született már. Cikkünkben most összefoglaljuk a leglényegesebb szabályokat:

Mikor igyunk vizet?

Mennyi vizet igyunk - kgRögtön kezdhetjük a napot egy pohár vízzel. A reggeli csak ezután következzen legalább fél órával. A főétkezések előtt fél órával történő vízivás egyébként nagyon áldásos, egyrészt segíti az emésztést, másrészt megtelíti a gyomrot, így kevesebb ételt fogyasztunk el, nem esszük túl magunkat. Lehetőleg ebéd után 2-2,5 órán át ne igyunk a megfelelő emésztés érdekében, maximum csak egy-egy kortyot, ha nagyon muszáj.  Egyébként napi vízadagunkat a nap folyamán elosztva, kb. 2 dl-es mennyiségekben fogyasszuk el. A nap végén, lefekvés előtt is jusson eszünkbe meginni egy pohár vizet.

Milyen vizet igyunk?

A legtöbb energiát a hegyi patakok és források tiszta, emberi kéz érintésétől mentes vize tartalmazza. Az ilyen vizek kristályszerkezete rendezett, hatszögletű formát ölt, ezért strukturált víznek is nevezzük. Sajnos amikor a vizet kiszakítjuk természetes közegéből és elosztó rendszerek rabjává tesszük, energetikailag sérül, kristályszerkezete megtörik.

Szervezetünk a roncsolódott kristályszerkezetű vizet csak óriási energiaráfordítás árán képes átalakítani. Ezzel szemben, ha strukturált vizet fogyasztunk, nagy mennyiségű energiát spórolhatunk meg szervezetünknek.

Strukturált víz

Az újszülött kisbabák strukturált víz készlete 97%, mely idővel egyre fogyatkozik. Időseknél, ha ez az arány 35% alá csökken, akkor következik be a halál. Strukturált víz rendszeres fogyasztásával ezt az arányt pozitív irányba tolhatjuk. Elérhetünk így egyfajta anti-aging hatást és életminőség javulást, a sejtszintű tisztulásnak köszönhetően.

A strukturált víz segítheti élettevékenységünket, immunrendszerünket, fokozhatja a tápanyagok felszívódását és a méregtelenítést.

A svájci Nature’s Design – az aranymetszés arányai alapján megtervezett – üveg- és porcelántermékei strukturált vizet állítanak elő.

A termékek ezen képességét – az Emoto által kifejlesztett vízkristály-fényképészeti eljárással végzett – svájci laborvizsgálatok bizonyítják (E.F.Braun CH-3628 Uttigen).

Mennyi vizet igyunk?

Számolja ki Vízfogyasztási kalkulátorunk segítségével, hogy mennyi vízre van szüksége, ahhoz, hogy szervezete megfelelően hidratált legyen!

Tovább a Vízfogyasztási kalkulátorhoz!

Similar Posts