Milyen az ideális gyerek kulacs?

Bemutatjuk a Thank you Kids palackot

Itt az ősz, és vele együtt megérkeztek gyermekeink számára a különórák, sportfoglalkozások, valamint a kisebb kirándulások.
Ilyenkor sok szülőben felmerül a kérdés, hogy mégis milyen kulacsot tegyen csemetéje táskájába? Vajon melyik lehet a legjobb gyerek kulacs?

gyerek kulacs vitalizal 2

Egy biztos: gyermekeink jól-léte és és vitalitása érdekében körültekintően kell kiválasztanunk a számára legjobb gyerekkulacsot. Nem mindegy az anyag, a borítás, a hőtartóság, és az sem, hogy szívószálas vagy sem. Sőt, van néhány olyan szempont, amire még érdemes odafigyelni.

Vegyük ezeket sorra:

A gyerek kulacs anyaga

Nos, az egyik legfontosabb, hogy BPA mentes legyen. A BPA (Bisphenol A) az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyag. Csomagoló anyagokat, műanyag edényeket készítenek belőle. Fiúknál és lányoknál is komoly hormonzavarokat okozhat, befolyásolhatja a másodlagos nemi jellegek kialakulását.

Óhatatlan, hogy valamennyi BPA-t kész élelmiszerekkel bevigyünk a szervezetünkbe (sokszor nem is gondoljuk, hogy mennyi készétel tartalmazza ezt a káros anyagot, pl. a konzervek is.). Viszont, ha ez már megtörténik, akkor legalább arra ügyeljünk, hogy vízfogyasztás közben ne forduljon elő.

A legtöbb gyerek kulacs műanyagból készül, hiszen a gyerekek óhatatlanul elejthetik a kulacsot. Ebből a szempontból tehát praktikus. Hátránya is van azonban. A kulacs belsejében lerakódik a vízkő, mely egy műanyag palack esetén nehezen tisztítható. (Sem citromsavval, sem ecettel nem ajánlott tisztítani az anyag károsodása miatt.)

Azonban a lerakódott vízkőben könnyebben megtelepülnek a baktériumok, arról nem is beszélve, hogy egy idő után kellemetlen szagú is lehet. Ugyan sterilizálható forró vízben, de az kárt tehet a kulacs anyagában, mintájában. Emiatt elkophat, és már nem lesz annyira szép, mint régen.
Az ilyen palackok könnyen elhasználódhatnak, ezért cserélni is gyakrabban kell őket. Így egy kedvezőbb árú műanyag palack, ha például egy ötéves intervallummal számolunk, még többe is kerülhet, mint egy más típusú, tartósabb palack.

Gyerek kulacs borítás

A borítás abból a szempontból fontos, hogy ha rendelkezik valamilyen plusz külső borítással gyermekünk kulacsa, az növeli a hőtartási képességét, valamint megóvja az esetleges sérülésektől.
Miért fontos, hogy hőtartó kulacs legyen?
Elsősorban hűvösebb időben van jelentősége, hiszen a meleg tea tovább meleg maradhat általa.

Cseppmentes gyerek kulacs

A jó kulacs egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy csöpögésmentes, illetve cseppmentes legyen.
Nincs is annál kellemetlenebb, ha szivárog a kulacs, ezzel eláztatva a táskát és annak tartalmát.

Nagy dilemma még az is, hogy legyen-e szívószál a kulacshoz vagy sem.
Mi nem javasoljuk, habár sokan hasznosnak gondolhatják. Az ilyen kulacsokhoz viszonylag erősebb anyagú szívószál tartozik, ami azonban egy rossz mozdulatkor felsértheti a gyerek száját, szájpadlását. Ezeket a műanyag szívószálakat rendkívül nehéz és macerás tisztítani, könnyen megtelepedhetnek benne a baktériumok.

A Nature’s Design átgondolta ezt a kérdést, és megalkotta a tökéletes gyerek kulacsot,
a Thank You Kids palackokat

gyerek kulacs vitalizal

Legjobb gyerek kulacs

A Thank You Kids palackok megfelelnek a gyerekek és a szülők igényeinek is.
Minden része pótolható, így rendkívül hosszú élettartammal bír.
Sterilizálható, vízkőteleníthető, így az átlagos kulacsokkal szemben valóban baktérium-és szagmentes lehet.
Ergonómikus kialakításának köszönhetően könnyen kézre áll, a kicsik kezébe is jól illeszkedik.

A kulacshoz akvarell ceruzák és sablonok járnak ajándékba, melynek köszönhetően a borítás egyedivé varázsolható, színessé, szerethetővé és játékossá tehető.
A gyerekek imádni fogják!

Szeretnéd, hogy több vizet igyon gyermeked?
Ez az a palack, ami segíthet benne.
Formavilága az aranymetszés alapján készült, alján pedig Fehér Élet virága szimbólum található, így éltető, strukturált szerkezetű vizet alakít ki.
A strukturált víz -visszajelzések szerint- kellemesebb, lágyabb ízű, így a gyerekek szívesebben fogyaszthatják.
A megfelelő hidratáltság az egyik legfontosabb a közösségbe, sportfoglalkozásokra, különórákra járó gyerekek számára, hiszen a vízfogyasztás növekedésével javulhat koncentrációjuk, közérzetük. A hidratáltság képes csökkenteni a stresszt és a fáradékonyságot.

Válaszd ki, gyermeked számára melyik méret ideális!

A Thank you Kids palackok kétféle méretben kaphatóak:

Similar Posts