Ökopalackkal Földünk jövőjéért

„A természetben semmi sem létezik egyedül.” – állapította meg Rachel Carson tengerbiológus 1962-ben. Szavai korunkban kiemelt jelentőséggel bírnak, ezért is választották azokat a 2019-es év Föld napjának jelmondatául.

Egységben az erő!

“Egyedül kevés vagyok, hogy változtassak! – mondta 7,6 milliárd ember”. Az alábbi mondat nem is oly rég futótűzként terjedt az Interneten. Egyre többen értjük meg ugyanis: ahogy az állatok és növények egy láthatatlan rendező elv útmutatása alapján „működnek együtt” egymással, a természet egyensúlyának fenntartása érdekében, úgy mi emberek sem egyedül, önmagunkban létezünk. Az egész emberiség részei vagyunk, és ha ezt felismerve és a természet áramlására hangolódva élünk és működünk együtt egymással, akkor képesek vagyunk megőrizni Földünket a következő sok-sok nemzedék számára.

Amikor azt halljuk, hogy az emberi tevékenység felborította a természet egyensúlyát, akkor leginkább a gyárak általi környezetszennyezésre gondolunk, mint rajtunk kívül álló okozókra. Pedig az üzemek azokat a termékeket állítják elő, amelyeket mi – sokszor csak kényelemből és nagyon rövid ideig – használunk, ilyen például a termékek csomagolása. Nagyszerű, ha keressük az újrahasznosítható, illetve már újrahasznosított csomagolású termékeket, de a legjobb, ha inkább megelőzzük az új szemét keletkezését, és eleve csomagolásmentesen vásárolunk. Gondoljunk csak a pékáruk műanyag zacskóira, vagy az ásványvizek PET palackjaira, melyeket jóformán csak addig használunk, amig hazaérünk és elfogyasztjuk annak tartalmát.  Ekkor a szemétbe dobjuk azokat, nem gondolva arra, hogy lebomlásuk a természetben még több száz évig is eltarthat. Felmérések szerint a műanyag palackok 70-80% soha nem kerül újrahasznosításra, hanem lerakókban és a természetben végzi, komolyan veszélyeztetve Földünket és egészségünket.

3 könnyű lépés a Földért

  1. Gyűjtsük szelektíven a papírt, a műanyagot és az üveget!

  2. Műanyag palackok helyett használjunk ökopalackot!

  3. Nejlon zacskó helyett vásároljunk vászonszatyorban!

Az ÖKO legyen veled!

A svájci Nature’s Design, strukturált víz készítő üvegtermékeinek gyártása során a MŰANYAG MENTESSÉG mellett tette le voksát. Ezen elv alapján alkotta meg Thank you ökopalack termékcsaládját is. Az ökopalackok ugyanis – amellett, hogy strukturálják a víz kristályszerkezetét – 100%-ig természetes és biológiailag lebomló anyagokból készülnek, ezáltal a környezetet sem terhelik! A hordozható ökopalackok elsősorban az „útközbeni” vízfogyasztásunkat szolgálják, hogy ne kelljen több egyszer használatos PET palackot vásárolnunk, hanem legyen velünk mindig könnyen elérhető innivaló.

A Thank you ökopalackok közül a család minden tagja megtalálja a számára leginkább megfelelőt. A felnőttek 3 különböző méretből választhatnak, az iskolásoké a színezhető, egyedivé tehető verzió, a legkisebbeké pedig az öko-cumisüveg.

A termékcsalád elnyerte a világ legnagyobb bio élelmiszer kiállítása, a BioFach „legjobb új termék” díját, valamint az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság „kiváló tervezésért és fenntarthatóságért” járó Európa Díját is. Az ökopalackok teljes egészében az Európai Unió tagállamaiban készülnek. Minden egyes részük külön-külön is pótolható, élettartamuk így még tovább növelhető.

Használjon Ön is ökopalackot Földünk hosszú és szép jövőjéért!

Kattintson a képre a Thank you termékcsalád webáruházunkban való eléréséhez!

Similar Posts