Tavaszi méregtelenítés a strukturált víz erejével

Heszberger EdinaHeszberger Edina dietetikusként végzett a budapesti Semmelweis Egyetemen, és azóta is ezen a pályán maradva segíti a hozzá fordulókat étkezési iránymutatások kidolgozásában. Munkája során anyagcseretípus meghatározáson alapuló módszert alkalmaz, amellyel teljesen egyéniévé szabhatók az étrendi ajánlások. Hitvallása, hogy az étkezésnek alapvető jelentősége van az egészség kialakítása és fenntartása szempontjából.

A tavasz beköszöntével, az ilyenkor időszerű méregtelenítés legfontosabb segítőjéről, a vízről beszélgettünk vele.

 

Melyek a legfontosabb tanácsai a tavaszi méregtelenítéshez?

Tavasszal nagyon ajánlott szervezetünk megújítása, felfrissítése, amelyhez első lépésként meg kell szabadítanunk a káros méreganyagoktól! Ehhez szükség van jó minőségű és viszonylag nagyobb mennyiségű folyadékra, tisztító zöld növényi hatóanyagokra, rostokra és mindenekelőtt arra, hogy megismerve testünk valódi igényét, megtanuljunk azzal harmóniában élni és azt nem “szennyezni” tovább.

 

Természetgyógyász magazin 2018 márciusMit igyunk és együnk ilyenkor?

Folyadékként minden esetben tiszta, és életenergiával feltöltött, úgynevezett strukturált vizet javasolnék fogyasztani, akár teák formájában is. A koffein tartalmú zöld- és fekete teák hidratálásra nem alkalmasak, mert koffein tartalmuknál fogva inkább kihajtják a vizet a szervezetből. A folyadék napi mennyisége minimum 30ml/testtömeg kilogramm legyen.

A sejtek optimális működése szempontjából fontos a megfelelő tápanyag ellátás, melyet a testünknek megfelelő élelmiszer-választással tudunk biztosítani. Ez tudatos döntések alapján, és a saját szervezetünk megismerését követően nagyon egyszerűen kivitelezhető. Azonban mindenki különböző, ezért a sablon-diéták sem mindenkinél hozzák meg ugyanúgy a kívánt eredményt.

 

Miért létfontosságú a víz a méregtelenítés során?

A víz alapvető jelentőségű, hiszen az emberi test nagy mértékben vízterekből áll. A szervezet működése kémiai és fizikai folyamatok összessége, mely reakciók elengedhetetlen feltétele a megfelelő vizes és lúgos pH tartományba eső sejt-környezet biztosítása. A szervezet tisztítása, a méreganyagok kiürítése is sokkal hatékonyabb, ha a test megfelelően vízzel ellátott.

 

Van különbség víz és víz között?

A vizek különböző információval, ásványianyag-, nyomelem tartalommal rendelkeznek, ebből kifolyólag rezgésszintjük is eltérő.

Végeztünk méréseket, annak érdekében, hogy lássuk, hogy a különböző forrásból, helyekről származó vizek (csapvíz, különböző vízszűrőkkel tisztított víz, pí víz, különféle információval ellátott víz) milyen hatással vannak az egyes emberek sejt szintű energiaszintje szempontjából. Döbbenetes micsoda különbségek tapasztalhatók víz és víz között! Tapasztalat alapján az a víz a legjobb, amely megfelelően tisztított, nem túl magas az ásványi anyag tartalma és rendezett a molekula-szerkezete. Ezáltal magasrezgésű, energiával teli sejtvízhez hasonló víz keletkezik, mely jobban hasznosul, test-azonos szerkezetű, így könnyedén többet is meg tudunk inni belőle.

A cikk megjelent a Természetgyógyász Magazin 2018. márciusi számában.

Similar Posts