Viszlát műanyag palack! Helló öko palack!

Thank you hordozható palackAz évente elhasznált műanyag flakonok száma olyan nagy, hogy 26-szor körbeérné a Földet. A fogyasztás pedig évről évre nő. A műanyag palackok nagymértékű környezeti problémát jelentenek, mert 70-90% -uk soha nem kerül újrahasznosításra, hanem hulladéklerakókban és az óceánokban végzik, komolyan veszélyeztetve ezáltal egészségünket.

A svájci Nature’s Design az emberek, az állatok és a környezet védelme érdekében kifejlesztette az első 100%-ban környezetbarát Thank you öko palack termékcsaládját. A termékek teljesen természetes és biológiailag lebomló anyagokból készülnek.

Mi történik az elhasznált műanyag palackokkal?

Műanyag palack környezetszennyezésÉvente 150,000,000,000 liter vizet palackoznak műanyagba bolygónkon. A palackok túlnyomó többsége (70-90%) hulladéklerakókban végzi, soha nem kerül újrahasznosításra – károsítva ezáltal a környezetet, mivel egy műanyag palack lebomlási ideje akár 700 év is lehet! Gondoljunk csak bele: a következő generációk számára műanyag palack hegyek maradnak utánunk világszerte. Ha a műanyag palackok száma nem csökken, unokáink vajon mit fognak velük kezdeni?

A műanyag palackok másik része végül az óceánokba kerül, ahol az áramlatok miatt ún. “műanyag szigeteket” alkotnak. Halak, teknősök és más állatok gyakran beléjük gabalyodnak, ami legtöbbször végzetes lesz számukra… Megfulladnak vagy lenyelik a káros mikro-részecskéket.  A mikro-részecskék a táplálékláncon keresztül az emberi szervezetbe is bekerülnek. Ha a műanyag palackok száma nem csökken, hol fognak élni a tengeri állatok, és mi tudunk-e majd halat enni a jövőben?

Mit tehetünk a környezetünk védelmében?

Mindezek miatt, a műanyag palackok árusítását a világ egyes részein már betiltották (San Francisco-ban, a Grand Canyon Nemzeti Parkban, Concord Massachusetts-ben, az ausztráliai Bundanoon-ban, a Seattle-i Egyetemen). Reméljük, hamarosan számos új hely is csatlakozik a kezdeményezéshez!

Szerencsére egyre többen ismerik fel a műanyag palackokkal kapcsolatos komoly veszélyt és ez mind több és több embert sarkall cselekvésre! Ez ösztönözte a svájci Alois Britschgi-t és üzlettársát Nico Cocchiarella-t is, hogy keresni kezdjék a megoldásokat. A Nature’s Design fejlesztő csapata végül 18 hónapnyi megfeszített munkával alkotta meg a világ első 100%-ig környezetbarát öko palack termékcsaládját. A palackoknak a Thank you (köszönöm) nevet adták, a Föld hálájának kifejezéseként.

Legyen Ön a változás! Váltson Thank you ökopalackra!

Ökopalack és öko cumisüvegA Thank you termékcsaládot először a 2015. februárjában megtartott BioFach kiállításon és vásáron mutatták be, amely a legnagyobb bio vásár a világon és ahol a termékcsalád megkapta a legjobb új terméknek járó díjat. 2015. augusztus 31-én pedig az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) kiváló tervezésért és fenntarthatóságért járó Európai Díját nyerte el. Az ÖKOpalackok teljes egészében az Európai Unió tagállamaiban készülnek.

A termékcsaládnak négy tagja van: a 0.5 literes és a 0.7 literes ökopalackok, a 0.3 literes öko palack forró italok számára valamint a 0.3 literes ökocumisüveg. Az üvegpalackok anyaga 40% -ban újrahasznosított fehér üveg és 60% -ban természetes kvarchomok. A kupak FSC tanúsítvánnyal rendelkező bükkfából készült, belseje fa biomassza. A palackokat finomra őrölt parafából készült borítás védi, a gumiszalagok anyaga pedig természetes gumi. A cumisüveg cumifeje gumi, kupakja rozsdamentes acél.

Ha egy Thank you ÖKOpalackot eldobnánk a természetben, az teljesen lebomlana. Azonban, mivel a palack minden egyes része külön-külön is megvásárolható és ezáltal évekig használható, így nincs okunk eldobni!

Az ÖKOpalackok használatával Ön is hozzájárul a bolygónkon keletkező műanyag hulladék csökkentéséhez!

Ön mennyire környezetbarát?

Töltse ki a vízzel és a hulladékkezeléssel kapcsolatos 1 perces tesztünket, hogy megtudja magáról: harmóniában van-e környezetével vagy lenne még min javítani…?

Tovább a teszthez!

Similar Posts