Vízprogramozás színterápia segítségével

A gondolatok, a kristályok, a szavak és képek után nézzük meg, milyen hatással vannak a különböző színek a vízre!

Mik a színek és mi a színterápia?

SzínterápiaA modern tudományok is megerősítik, hogy világunkban minden rezeg, és folyamatos mozgásban van. Az energia és az anyag valójában különböző frekvenciájú rezgések megjelenési formája.

A különböző színek is meghatározott hullámhosszon rezegnek. Éppen úgy, ahogy testünk is. A színterápia hatása pontosan ebben az összefüggésben rejlik. Testi-lelki betegségeink ugyanis a sejtjeink rezgésszámában bekövetkezett diszharmóniára vezethetőek vissza. A színek segíthetnek visszaállítani az eredeti egyensúlyi állapotot.

A színek energiáját szervezetünk energiaszintjének növelésére, csakráink harmonizálására, vagy gyógyulásunk elősegítésére használhatjuk. A színterápia holisztikus módon, a testre és a lélekre egyaránt kifejti jótékony hatását.

A színek, emberekre kifejtett hatása ősidők óta ismert. A színterápiát már az ókorban is használták, Egyiptomban, Indiában és Kínában. A modern korokban pedig tudományos kutatásokkal is bizonyították a színek terápiás hatását. Így napjainkban a színterápia kiemelkedő helyet foglal el az alternatív kezelési módok között.

Mi a kedvenc színed?

Az a szín, amely a legkedvesebb számunkra, saját hullámhosszunkon rezonál – ezzel vagyunk leginkább összhangban. Amikor egy bizonyos színhez vonzódunk, akkor a jellemzőivel azonosulunk és felismerjük azokat saját magunkban. Ezért azt is mondhatjuk, hogy a kedvenc színünk tükrözi jellemünket!

Számos tudományos kutatás bebizonyította például, hogy az extrovertált, energiadús, aktív, társaságkedvelő emberek az élénk színekhez vonzódnak. Az introvertált, befeléforduló, érzékeny emberek viszont jobban szeretik a szelíd, nyugodt színeket.

Mutassunk színeket a víznek!

Vízprogramozás színterápiaAmikor színekkel feltöltött vizet fogyasztunk, akkor tulajdonképpen a szín-, a fény- és a vízterápiát ötvözzük egymással.

Elkészítéséhez vegyünk egy megfelelő színű üvegpoharat, vagy egy sima, átlátszó üvegpoharat tekerjünk körbe színes papírral, töltsük meg forrásvízzel, majd helyezzük ki az ablakpárkányra. A tetejét lefedhetjük egy papírtörlővel. Napsütéses, nyári idő esetén 3-5 óra, felhős, téli idő esetén egy egész nap is szükséges lehet. Ezután helyezzük a vizet hűtőszekrénybe, hogy lehűljön. Hűtőben tartva a víz 3-5 napig megőrzi frissességét. Az elkészített vizet ne egyszerre igyuk meg, csak apránként kortyolgassuk.

Az energetizáló hatású, meleg színekkel (piros, narancssárga, sárga) kezelt vizeket inkább délelőtt fogyasszuk, míg a nyugtató hatású, hideg színekkel (kék, zöld, lila) kezelt vizeket délután.

A napfény segítségével a víz feltöltekezik az adott szín rezgési energiájával. A víz tökéletes információ felvevő, hordozó és átadó tulajdonságainak köszönhetően pedig képes számunkra is (testünk kb. 70%-a víz!) továbbadni az adott színhez tartozó rezgési frekvenciát.

A különböző színek hatásai:

LILA:

Tisztító hatású
Megnyugtatja az elmét
Idegrendszeri fejfájás, migrén esetén javasolt
Akne kezelésére – fürdővíznek és ivóvízként egyaránt!
Psoriasis (pikkelysömör) kezelésére (hajmosás után az öblítővízhez adva)
Álmatlanság esetén
Testi-lelki átalakulások megsegítésére

ZÖLD:

Stressz kezelésére
Magas vérnyomás csökkentésére
Az immunrendszer erősítésére
Ez a szín javasolt házi kedvenceink kezelésekor is!
Tisztító hatású
Klausztrofóbia és szorongás leküzdésére

KÉK:

Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású
Vértisztító hatású

Csecsemők fogzásának megkönnyítésére

Csípések, viszkető kiütések kezelésére
Lázcsillapító hatású
Pajzsmirigy egyensúly beállítására
Bőrpírok csökkentésére
Torokfájás esetén (gargalizáláshoz)
Ez a szín alkalmas még meditációhoz, kommunikáció valamint lelki és mentális fejlődés elősegítésére, kreativitás, belső béke és holisztikus egyensúly elérésére.

SÁRGA:

Segíti a tanulást, a koncentrációt, az éberséget, az érvelést és a logikát
Hashajtó, vízhajtó hatású
Segít az ideális testsúly elérésében (fél órával étkezés előtt javasolt egy pohárral inni belőle)
Húgyúti fertőzések kezelésére
Hölgyeknél a smink eltávolítása után az arcbőr megtisztítására
Tisztán tartja a gondolkodást, segít a memória-zavarokon

PIROS:

Fáradtság ellen
Segít növelni az alacsony vérnyomást

Energiával tölt fel, javítja a hangulatot

NARANCSSÁRGA:

Segíti az emésztést

Menstruációs problémákon segít
Görcsök, izomgörcsök kezelésére
Depresszió ellen
Hangulat javítására
Vércukorszint egyensúlyának megtartására
Kapcsolatainkban erősíti a bizalmat
Energiával, pozitív hangulattal tölt fel

Mythos csakra pohár készleAz aranymetszés arányai alapján megtervezett strukturált víz készítő Nature’ Design Mythos Csakra poharainak segítségével is feltölthetjük a színek energiájával a vizet. A poharak különlegessége, hogy a forma rendezi a vízkristályok szerkezetét, amely így hatékonyabban képes átvenni a pohár alján lévő szín rezgését.

KATTINTSON A KÉPRE a termékcsalád eléréséhez!

Cikk forrása: colourtherapyhealing.com

Similar Posts