Vízprogramozás a zene segítségével

Zene vízprogramozásMár tudjuk, milyen módon hathatunk a vízre gondolatainak és szavaink által vagy éppen a kristályok és a különböző színek segítségével. Most ismerkedjünk meg a vízprogramozás egy másik módjával, a zene vízre gyakorolt hatásával!

Masaru Emoto japán vízkutatónak ez volt az egyik kedvenc témája, számos kísérletet végzett, melyek során azt tanulmányozta, hogy milyen változások következnek be a vízben különböző zenék hatására.

Mint tudjuk, a víz kiváló információ felvevő, hordozó és továbbadó. A zene pedig szintén egyfajta információ. Rezgés, mint minden más a világunkban. Így a víz képes a zene által hordozott információt is átvenni, őrizni és átadni.

Masaru Emoto: A víz igaz hatalma című könyve tartalmazza legrészletesebben a zenével kapcsolatos kísérleteinek leírását. A kísérleteket lényege, hogy a vízmintákat (desztillált víz) hangfalak közé állították, lejátszottak egy adott zenét, majd a vizet lefagyasztották, végül fényképeket készítettek a vízben keletkezett kristályokról. Emoto megállapította, hogy a víz a klasszikus vagy pozitív mondanivalójú zenékre gyönyörű vízkristályok megalkotásával válaszolt, míg a heavy metal zenékre, vagy a durva szövegű rap zenékre torz kristályokkal!

Íme néhány csodás vízkristály Emoto kísérleteiből:

Vízkristályok zene hatására

Gyógyuljunk zenével!

Vízből vagyunk, hiszen testünket kb. 70%-ban víz alkotja. Ha a zene örömet okoz a víznek, akkor feltétlenül jó hatással van a sejtjeinkre is, amelyeket víz alkot. Kellemes zene hallgatása közben jól érezzük magunkat, ellazulunk vagy éppen feldobódunk, energiával telünk meg.

Emoto egy speciális géppel megmérte a különböző zeneművek hadóját, vagyis rezgését és feljegyezte azok testünkre/lelkünkre gyakorolt hatásait.

Megállapításai alapján kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő zeneművet és azt meghallgatnunk reggel és este. Illetve kipróbálhatjuk, hogy egy pohár vizet is teszünk a hangfal elé, majd a vizet elfogyasztjuk. Saját tapasztalataink alapján nagyon kellemes, lágy ízű vizet hozhatunk így létre!

Zeneművek és hatásaik:

Az alábbi felsorolás Masaru Emoto: A víz igaz hatalma című könyvéből származik.

1. Pachelbel: D-dúr kánon

Érzelmi hadó: megszünteti az aggodalmat és a szorongást
Fizikai hadó: a méhre és petefészekre hat

Várandósság alatt ajánlatos hallgatni, hiszen nem szabad alábecsülni az aggodalom és a szorongás magzatra gyakorolt hatását!

2. Bach: D-moll tokkáta és fúga

Érzelmi hadó: megszünteti a fásultságot

Fizikai hadó: serkenti a jobb agyfélteke működését

Bach zenéjének ez a fennkölt darabja csakugyan ösztönző rezgést ad hallgatójának. Albert Schweitzer arról híres, hogy elivatott orvos és tehetséges orgonista volt. Állítólag ez volt az egyik kedvenc műve. Talán a tokkáta és fúga is ösztönözte munkájában.

3. Elgar: Első induló

Érzelmi hadó: megszabadít a félénkségtől és a bátortalanságtól

Fizikai hadó: a gerincre és a gerincvelőre hat

Az induló hatására természetes módon kiegyenesedik a gerinc. Ezt a zeneművet főként azoknak tanácsos hallgatni, akiknek nincs önbizalmuk mások előtt beszélni.

4. Sarah Brightman és Andrea Bocelli: Time to say goodbye

Érzelmi hadó: megszabadít a tehetetlenség érzésétől és a rossz hozzáállástól

Fizikai hadó: a vastagbélre és a végbélre hat

5. Bizet: Carmen nyitánya

Érzelmi hadó: megszünteti az elfojtásokat

Fizikai hadó: javítja a vérkeringést

Carmen semmit sem fojt el magában, alakja olyan nőt ábrázol, aki szenvedélyesen táncolja a flamencót és úgy él, ahogy neki tetszik.

6. Smetana: Moldva

Érzelmi hadó: megszünteti az ingerlékenységet

Fizikai hadó: a nyirokrendszerre hat

Amikor ingerlékenynek érezzük magunkat, lényünk azt jelzi, hogy nyugalomra van szükségünk, és meg kell szabadulnunk a nyomástól. Ha kedvesek vagyunk magunkhoz, az elménk is világosabb lesz.

7. Johann Strauss: Kék Duna-keringő

Érzelmi hadó: segít visszanyerni a hosszantartó igénybevétel miatt elvesztett életerőt

Fizikai hadó: a központi idegrendszerre hat

Testileg és szellemileg egyaránt könnyednek és nemesnek érezhetjük magunkat.

8. Joseph Ivanovich: Danube Waves

Érzelmi hadó: megszünteti az elfojtásokat

Fizikai hadó: javítja a vérkeringést

Ez a zene segít, hogy érzelmeinket gátlások nélkül fejezzük ki. Ha szívünk megnyílik igaz érzéseink számára, a vérkeringés zavarai is enyhülnek, így a sejtek is új erőre kapnak. Az elfojtás mellett a makacsság, a kapzsiság és a felnagyított félelem hadója gátolja a vérkeringést.

9. Csajkovszkij: Hattyúk tava (második felvonás)

Érzelmi hadó: segít feloldani merevségünket

Fizikai hadó: jótékonyan hat az ízületekre

A Hattyúk tava szabadabb mozgásra késztet. Ízületeink mellett gondolkodásmódunk is rugalmasabbá válik.

Váljék a zene egészségünkre!

Érdekes volt a cikk? Ismerje meg jobban Masaru Emoto lenyűgöző kísérleteit! Válogasson könyvei közül webáruházunkban! Kattintson a képre a könyvek eléréséhez!

Masaru Emoto könyvei

Similar Posts