Mit üzennek számunkra a csakra szimbólumok?

Csakra teszt

A 7 fő csakra (=energiaközpont) irányítja életünk különböző – anyagi és szellemi – területeit. A csakrák kiegyensúlyozatlan működése problémát okozhat a hozzájuk tartozó életterületeken.

A csakra teszt segítségével megtudhatjuk, hogy most éppen melyik csakránkra, illetve melyik életterületünkre érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk.

Megérzése alapján, válassza ki azt a csakra képet, amely leginkább vonzza a tekintetét, kattintson rá és olvassa el a hozzá tartozó leírást!

Válasszon a csakra szimbólumok közül!

Kattintson a szimbólumra!


Gyökér csakra

gyökércsakra A gyökércsakrához a fizikai szükségletek, valamint a túlélés kapcsolódik. Ha a gyökér csakra nem működik megfelelően, akkor hajlamosak vagyunk mindig másokat okolni gondjainkért. Megengedjük magunknak, hogy sebezhetőek, nélkülözőek és gyökértelenek legyünk.

A gyökér csakra kiegyensúlyozott működését önuralom, nagy fizikai energia és egészség jellemzi. Felismerjük, hogy elég erőnk van mindent megteremteni, amire csak szükségünk lehet. Így képessé válunk az önállóságra, megerősödésre, érzelmi teljességre. Képesek leszünk felelősséget vállalni önmagunkért és tudatosítjuk, hogy szabad választásunk van, és megérdemeljük az élet legszebb ajándékait is.

Hasi csakra

hasi csakra A hasi csakra a gyönyörrel, a szexualitással, a táplálkozással, a mozgással, a változással van összefüggésben. Ha a hasi csakra nem működik megfelelően, akkor eluralkodik rajtunk az önsajnálat és még csak indítékot sem érzünk arra, hogy megváltoztassuk a helyzetünkért okolható negatív hozzáállásunkat.

Amennyiben a hasi csakra kiegyensúlyozott: bízunk önmagunkban és másokban, kimutatjuk érzéseinket, kreatívak vagyunk. Életünk mindennapos tapasztalatává tesszük a szép, kívánatos dolgokat. A kihívásokat, mint a fejlődés lehetőségeit fogjuk fel. Igyekszünk a jót meglátni minden helyzetben, és nem a hátrányokat, sőt általában úgy találjuk, hogy az élet csupa jót hoz nekünk.

Napfonat csakra

napfonat csakra A napfonat csakrához az önmagunkhoz fűződő viszonyunk tartozik. Ha a napfonat csakra nem működik megfelelően, akkor megalázkodó, engedékeny, függő személyiségek vagyunk. Meg vagyunk róla győződve, hogy csak tevékenykedésünkkel tehetjük magunkat szeretetreméltóvá, mivel önmagunkért nem szerethetnek minket.

Amennyiben a napfonat csakra kiegyensúlyozott: tiszteljük önmagunkat és másokat, erős, spontán és fölszabadult személyiségek vagyunk. Képesek vagyunk önmagunkba tekinteni és értelmet lelni életünk alakulásában. Erőnk voltaképpen lelkierő, amelyet az a meggyőződés támogat, hogy az irányítás valamely isteni hatalom dolga.

Szívcsakra

Szívcsakra A szívcsakra fő témája a mások, illetve önmagunk iránt táplált szeretet kiegyensúlyozása. Ha a szívcsakra nem működik megfelelően, akkor érzelmi függésben élünk, kívülről akarjuk megkapni a szeretetet. Azt hisszük, szeretünk valakit, ám szeretetünk ebben az esetben féltékenységet, birtoklási vágyat, érzelmi bizonytalanságot takar.

Amennyiben a szívcsakra kiegyensúlyozott, együttérzőek és gondoskodóak vagyunk. Képesek vagyunk föltétel nélkül szeretni, és a szerelemben is a szellemi tapasztalatokat keressük. Érzelmileg nem függünk másoktól, ezért nyugodtan kitárjuk a szívünket, és képesek vagyunk mind önmagunkat, mind másokat elfogadni.

Torok csakra

torok csakra A torokcsakra a kommunikációval, az önkifejezéssel és a hangban megnyilvánuló kreativitással áll kapcsolatban. Ha a torokcsakra nem működik megfelelően, akkor képtelenek vagyunk arra, hogy nyíltan és őszintén kifejezzük érzelmeinket. Például szeretnénk visszautasítani egy kérést, mégis igent mondunk rá.

Megfelelő működés esetén jól kommunikálunk, elégedettek vagyunk, könnyen kifejezzük magunkat, művészi ihletünk van. Önkifejezésünk tökéletesen egybevág belső énünk őszinteségével, ezért tudunk annyira meggyőzőek lenni. Tudatában vagyunk a kimondott, vagy írott szó hatalmának és, – mivel érzelmeinkért felelősséget vállalunk – ezzel nem is élünk vissza.

Harmadik szem csakra

harmadik szem csakra A harmadik szem csakra a tudatosság magasabb szintjeivel áll kapcsolatban. Ha a harmadik szem csakra nem működik megfelelően, akkor jellemző ránk, hogy félünk elhagyni ismerős, megszokott világunkat. Ide tartoznak azok, akik mindent tudományos szemszögből néznek, valamint a maximalisták, és azok is, akik mindent ellenőrizni akarnak, és nem képesek elfogadni saját maguk és mások emberi hibáit, gyöngeségeit.

Megfelelő működés esetén hiszünk abban, hogy az élet nagy kérdéseire önmagunkban találjuk meg a választ. Ráébredtünk a figyelem szükségességére, belső énünk hangjára figyelünk. Rájöttünk, mennyire fontos a meditáció és a szemlélődés – a kreativitás és az intuíció fejlesztése érdekében.

Korona csakra

korona csakra A korona csakra, utunk legfelső állomása nem végcél, és nem befejezés, hanem újjászületés. Ha a koronacsakra nem működik megfelelően, akkor túlzottan csak az anyagi világra összpontosítunk, és nem vagyunk tudatában az isteninek, nincs vele kapcsolatunk. Annyira lefoglalnak minket a céljaink, hogy nem vagyunk képesek élvezni a hozzájuk vezető utat.

Amennyiben a korona csakra kiegyensúlyozott, személyiségünk vonzó, „csodákat” viszünk véghez életünk során, nyitottak vagyunk a földön túli jelenségekre, békében vagyunk önmagunkkal. Szélesebb látókörrel szemléljük a világot. Ideiglenesen összpontosíthatunk bizonyos kézzelfogható célokra is, de közben is tudatában vagyunk a végtelen lehetőségeknek.

Csakrák tisztítása –  csakrák erősítése

Ha felismertük magunkban az adott csakra működési zavarát, akkor annak optimális rezgésére az általunk elfogyasztott strukturált vízzel is ráhangolódhatunk!

A Nature’s Design egyedülálló Mythos csakra poharainak alján megtalálhatjuk a 7 fő csakrának megfelelő csakra szimbólumokat, a csakrák színeivel és a hozzájuk tartozó pozitív megerősítő kifejezésekkel.

Ezek azok az “információk”, melyek segítségével csakráinkat a megfelelő rezgésre és optimális működésre hangolhatjuk.

A csakrák erősítésének, harmonizálásának részletes lehetőségeiről az alábbi blogcikkeinket ajánljuk:

I. Gyökércsakra és szakrális csakra

II. Napfonat csakra és szívcsakra

III. Torokcsakra, harmadik szem csakra és korona csakra

 

Similar Posts