Hogyan készítsünk strukturált vizet?

Hogyan készítsünk strukturált vizet?

A vízkristályok megmutatják a víz valódi arcát

Dr. Masaru Emoto, alternatív gyógytudományok doktora – gyógyító munkája során megtapasztalta, hogy a víz képes felvenni, tárolni és továbbadni az információt. Mindezt láthatóvá szerette volna tenni, ezért kifejlesztett egy speciális technikát, melynek során lefényképezte a lefagyatott víz kristályképét. A kialakult vízkristályok megmutatták a vízben lévő információkat vagyis rezgéseket!
Megállapította, hogy amikor a víz információt vesz fel és ad le, akkor hatszögű formát ölt. Ezt nevezzük rendezett szerkezetű, strukturált víznek. Ez a víz természetes állapota, amelyben a víz a ideálisan képes felvenni és továbbítani a rezgést, az információt.

|

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei III.

=&0=&

A csakrák megtisztításának, energiáik felszabadításának számos módja van. Elősegíthetjük a természetben töltött idővel, hang-, zene- és színterápiával, ásványokkal, valamint különféle jóga-gyakorlatokkal.
Ebben a cikkben az ötödik, hatodik és hetedik csakra: a torok-, a harmadik szem-, és a korona csakra szempontjából mutatjuk be ezeket.

=&1=&

A torokcsakra harmonikus működése esetén elégedettnek érezzük magunkat. Képesek vagyunk a jelenben élni. Kommunikációnk tudatos, összeszedett, magával ragadó, ösztönző. Bátran elmondjuk véleményünket, melyre odafigyelnek, és meghalljuk a felénk érkező kommunikációt is. Rendszeresen lecsendesedünk, és fejlesztjük a belső kapcsolódásunkat.

Természetben töltött idővel:

A felhők nélküli égbolt világos, áttetsző kék színe erősen hat a torok-csakránkban. Ahhoz, hogy teljesen átadhassuk magunkat ennek a hatásnak, ellazulva heveredjünk le valahol a természetben és lelkünket nyissuk meg a végtelen és határtalan égbolt előtt. Érezni fogjuk, ahogy lelkünk megnyílik és egyre jobban megtisztul, s a torok-csakránkban és annak aurájában létrejött gócok és görcsök teljesen feloldódnak. Lelkünk készen áll az „égi üzenetek” befogadására.

Hangterápiával
Olyan zenét hallgass, ami félhangokban gazdag, de harmonizálják a torokcsakrát a szakrális és meditatív táncok is.

Mantrája: HAM

Drágakőterápiával

Akvamarin: az akvamarin fénylő kék színe olyan, mint a tenger, amelyben visszatükröződik a

tiszta, felhők nélküli égbolt. Az akvamarin segíti a lelkünket abban, hogy tükörként szolgáljon a végtelen kiterjedésű szellem számára. Fejleszti a kommunikációt önmagunk belső énével, fényt és világosságot visz a lélek legtitkosabb részeinek. Rezgés hullámai szabadságot, tisztaságot és tágasságot adnak a léleknek, aminek következtében az emberben kialakul a tisztánlátás és az intuitív megértőképesség, amelyek segítik a szabad és kreatív önkifejezést. Az akvamarin befolyása alatt a lélek az önzetlen szerelem és a gyógyító erő „csatornájává” válhat.

Türkiz: a türkiz, amelynek színében egyesül az égbolt kékje és a föld zöldje, az értelem legmagasabb ideáljait összeköti bolygónk ősi eleven erejével Segít a szellemi ismeretek és gondolatok kifejezésében és átültetésében a hétköznapi életbe. Ezért pozitív energiát áraszt magából és megvédi a testet és a lelket a külső negatív hatásoktól.

Kalcedon: a kékesfehér szinű kalcedon nyugtató és kiegyensúlyozó hatással van kedélyállapotunkra, csökkenti az ingerlékenységet és a túlérzékenységet. Nyugtató hatásának köszönhető, hogy fokozza a belső inspirációt és segíti a szóbeli és írásbeli önkifejezést.

Aromaterápiával

Zsálya: a zsálya friss illata gyógyító hullámokat küld a beszéd területére. Feloldja a torokcsakra görcseit, amitől újra képesek leszünk tisztán és érthetően kifejezni magunkat, s szavaink világosan közvetítik lelkünk üzeneteit.

Eukaliptusz: az eukaliptusz-olaj frissítő illata tisztaságot és tágasságot biztosít az ötödik csakra tartományának. Illóolajának hullámai megnyitják lelkünket a belső inspiráció előtt, eredetiséggel és kreativitással gazdagítva ezáltal az önkifejezésünket.

Jógával:

Mantra-jóga; a rnantrák meditációs szótagok, amelyeknek speciális hangzásformái visszatükrözik az istenség bizonyos megnyilvánulásait. A mantra-jógában halkan, folyamatosan, megszakítás nélkül ismételgetik vagy versszerüen szavalják, esetleg éneklik ezeket a szótagokat. Ennek során a mantrák vibrálása teljesen átformálja a jógázó személy gondolatait és érzéseit: a kozmikus isteni erő szintjére emeli azokat.

Színterápiával:

A torok-csakrának a világos, tiszta kék a színe. Ez a szín nyugalmat áraszt és megnyitja lelkünket a spirituális sugallatok előtt.

Mythos csakra pohárral:

A Mythos torok-csakra pohár alján, kék színű alapon szerepel a torok-csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “KREATIVITÁS” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő torok-csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-torok-csakra-pohar-kreativitas-622

=&2=&=&3=&=&4=&

A harmadik szem csakra harmonikus működése esetén karizmatikusak, erősen intuitívak vagyunk. Nagyon jó a koncentrációs és tanulási képességünk. Emlékezetünk kiváló. Használjuk a belső látásunkat. Felelősséget vállalunk saját életünkért, és elfogadjuk a felsőbb énünk irányítását. Így tudjuk, hogy mindig a jó irányban haladunk, és teljesítjük életfeladatunkat. Képesek vagyunk az élet történéseit megfelelő humorral kezelni, és ha úgy alakul a sírást sem szégyelljük.

A természet segítségével:

Nézd éjszaka a kék, csillagos égboltot, ez megnyitja lelkedet a teremtés mérhetetlenül sokarcú megnyilvánulása előtt és segít átérezni a természet kifinomult erőit.

Hangterápiával:

Hallgass klasszikus zenét. (Akár nyugati, akár keleti.) Bach művei kiemelten jól hatnak a harmadik szem csakrára. Mantrája: KSHAM

Drágakő terápiával:

Lapis lazuli/lazúrkő: a lazúrkő mélykék színében, akár a csillagok az éjszakai égbolton, mint  aranyszínű piritcsillámok ragyognak. A lapis lazuli azt az élményt nyújtja a léleknek, hogy a világegyetemben biztonságban vagyunk és megnyitja a lelket az örök élet előtt. A szellemet bevezeti a belső világba, megsokszorozza erőit és megérteti vele a természetfeletti összefüggéseket. Az intuíció és a belső látás fejlesztésével megmutatja a dolgok felszíne mögött rejlő titkos értelmet és erőket. Az élet és a világegyetem csodái mély örömmel töltenek el minket.

Szodalit: a sötétkék szodalit megtisztítja az intellektust és képessé teszi a mély gondolatok befogadására. Higgadtságot, nyugalmat sugall és erősíti az idegeket. A szodalit segít a gondolkodásban létrejött zárlatok feloldásában is. A bizalom és az erő érzését adja, amelyek

segítségével képesek vagyunk képviselni saját álláspontunkat, valamint gondolatainkat és érzéseinket átültetni a hétköznapi életbe.

Aromaterápiával:

Menta: a menta frissítő illata feloldja a homlok-csakrában létrejött gátakat és segít felszabadítani a régi gondolati beidegződéseket. Élénkíti és tisztítja a szellemünket, valamint növeli a koncentrálóképességet.

Jázmin: a jázmin finom virágillatának hatására szellemünk megnyílik a mélyen rejlő igazságok üzeneteit hordozó képek és víziók előtt, A jázmin rezgéstartománya finomítja érzékelésünket, és a homlok-csakra energiáit összeköti a szív-csakra energiáival.

Jógával:

Jnana-jóga: a Jnana-jóga a megismerés útja, amely a megvalósítható és a megvalósíthatatlan, az örök és a mulandó közötti szellemi különbségek fejlődésére épül. A Jnana-jógát gyakorló felismeri, hogy csak egyetlen megváltozhatatlan és örök igazság létezik, s ez az Isten. A meditáció során, a tisztánlátás erejével egyedül csak a tulajdonságok nélküli abszolútra, Isten meg nem nyilvánult aspektusára koncentrál, míg végül szelleme egyesül vele.

Jantra-jóga: a jantra olyan geometriai formák képi ábrázolása, amelyek az isteni létet és erőt és azok megnyilvánulási formáit szimbolizálják. Segítő eszközként szolgálnak a vizualizáláshoz. A meditációt folytató személy belemélyed az istenség tulajdonságainak ábrázolásába és belső látásával megjeleníti azokat.

Színterápiával:

Az áttetsző indigókék megnyitja és tisztítja a hatodik csakrát. Belső nyugalmat, tisztaságot és mélységet kölcsönöz a léleknek. Igy tehát fejleszti és pozitív irányba tereli a gondolkodást, amivel a tapasztalás kifinomultabb rétegei felé nyitja meg számára a kaput.

Mythos harmadik szem csakra pohárral:
A Mythos harmadik szem csakra pohár alján, indigókék színű alapon szerepel a harmadik szem csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “INTUÍCIÓ” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő harmadik szem csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-harmadik-szem-csakra-pohar-intuicio-623

A koronacsakra megtisztítása

Korona csakra harmonikus működése esetén mentesek vagyunk bárminemű ítélkezéstől, békés, szeretet teli egységben szemléljük a mindenséget, és együtt rezgünk a magasabb világbeli tudással. Vonzó, kisugárzó személyiségek vagyunk, nyugalom és harmónia vesz minket körül. A belőled áradó fény megtisztítja a körülötted élőket is.

A természet segítségével:
A térélmény segíti a koronacsakra aktiválását. Ilyen például egy magas hegycsúcs vagy egy nagy mező.

Hangterápiával:

A korona-csakra zenéje a csend. A csendben lényünk éber marad és képes felfogni a teremtés egészében hallható isteni hangot, valamint a szeretet és a harmónia erejét.

Mantrája: OM

Drágakőterápiával:

Ametiszt: az aktivitás vörös tüze és az érzékenység, a csend és a tágasság barna fénye az ametisztben új erőben egyesülnek. Az ametiszt nyugalmat sugároz, amelyben feloldódik a félelem és a diszharmónia, valamint sugallja az univerzum erőitől érkező bizalmat és odaadást. Szellemünket a végtelenség világába vezeti, segiti a meditációt, növeli az inspirációt.

Hegyikristály: a hegyikristály a tökéletesség világába vezeti az embert, ahol az élet színes sokasága harmonikusan egyesül egymással. Tisztasággal és fénnyel ajándékozza meg a szellemet és a lelket, segíti a spirituális ismeretszerzést, egyesíti a lelket az „Örök lélekkel”. Ennek következtében feloldja a blokkoat és a görcsöket, védelmet és újabb energiát nyújt.

Aromaterápiával:

Olibánum: nem véletlen, hogy az olibánumfa gyantájából nyert tömjén a vallási szertartások során használt klasszikus füstölőszer. Illatának felemelő hatása van a szellemre és a lélekre egyaránt. Tisztítja a légkört, háttérbe szorítja a hétköznapi élet problémáit, mélyíti a vallásosság érzését, s a lelket olyan szintre emeli, ahol az isteni fény egyik hordozójává válhat.

Lótusz: a lótuszvirág Keleten mindig is a szépség és a spirituális tökéletesség szimbóluma volt. Gyökerei ugyan az iszapból nőnek ki, de virágai magasan kiemelkednek belőle. Ugyanígy a tökéletes ember is a hétköznapi világban él, de igazi lénye érintetlen marad, és istennel egyesül. Fény és harmónia árad belőle, szeretetet és örömöt és tudást sugároz a világ felé. A lótuszvirág illata is ezt az üzenetet hordozza magában. Az érzékeny lelket az Istennel történő egyesülés útjára vezeti.

Színterápiával:

Az ibolyakék és a fehér szín segítik legjobban a korona-csakra megnyílását, kiterjedését. Az ibolyakék szín a szellem és a lélek átalakulását támogatja, megnyitja őket a spirituális dimenziók előtt. Feloldja a korlátokat, s elvezet bennünket a kozmikus egység élményéhez. A fehér szín magában foglalja az összes létező színárnyalatot. Ez a szín egységbe rendezi az élet különböző síkjait s megnyitja lelkünket az isteni fénynek, a tudásnak és a gyógyulásnak.

Mythos csakra pohárral:

A mythos korona-csakra pohár alján, lila színű alapon szerepel a korona-csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “BÖLCSESSÉG” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő korona csakra szibólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:
https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-korona-csakra-pohar-bolcsesseg-624

forrás: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák

|

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei II.

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei II.

 

A csakrák megtisztításának, energiáik felszabadításának számos módja van. Elősegíthetjük a természetben töltött idővel, hang-, zene- és színterápiával, ásványokkal, valamint különféle jóga-gyakorlatokkal.
Ebben a cikkben az harmadik és negyedik csakra: a napfonat- és szívcsakra szempontjából mutatjuk be ezeket.

 

=&1=&

A napfonat csakra harmonikus működése esetén tiszteljük önmagunkat és másokat. Sugárzó, egészséges önbizalommal, határozottsággal és nyitottsággal fordulunk a világ felé. Megvalósítjuk céljainkat, elképzeléseinket. Az akaratunkat érvényre tudjuk juttatni, de úgy, hogy szem előtt tartjuk mások érdekeit is. Felénk érkező kritikát kellőképpen a helyén tudjuk kezelni, és az építő jellegűeket magunk hasznára fordítjuk.

 

Természetben töltött idővel:

A napfény a köldök-csakra, azaz a napfonat erejének, melegének, sugarának felel meg. Ha megnyitjuk magunkat a nap fényének, ezek a tulajdonságok élővé válnak bennünk. Egy napsütötte, érett repce- vagy kukoricaföld a melegség, a nap fénnyel teli erejének emlékét idézi fel bennünk.

Ha megfigyelünk egy napraforgót, a rezgő magok egységében egy spirálisan hullámzó mintát láthatunk, a virágszirmokban pedig egy kifelé sugárzó aranyló fényt. Mélyedjünk el e növény megfigyelésében, és rájöhetünk, hogy a belső egységben egy „jól koreografált”, ám könnyed táncmozgás található, amely erőteljesen, s ugyanakkor barátságosan és lágyan, tele szépséggel sugárzik a külvilág felé.

 

Hangterápiával:

A harmadik csakrát a szenvedélyes, gyors ritmusok aktivizálják. A zenekari muzsikák egyensúlyba hozhatják a napfonat csakrát.

Mantrája: RAM

 

Drágakő-terápiával:

Tigrisszem: a tigrisszem elősegíti mind a külső, mind a belső látóerő kifejlődését. Növeli a megértésünket saját magunkkal és másokkal kapcsolatban, segítségével könnyebben ismerjük fel saját hibáinkat, s ennek megfelelően cselekszünk.

Topáz: arany színe melegséget és energiát kölcsönöz viselőjének. Segíti öntudatunk, általa éberebbek, élénkebbek lehetünk, valamint fogékonyabbá válhatunk az örömök megélésére. Elűzi a rossz hangulatot, szellemi és fizikai téren egyaránt élénkít.

Citrin: a citrin a kellemes közérzettel, a melegséggel, a biztonság érzésével ajándékoz meg. Általa könnyebben dolgozhatjuk fel- és építhetjük be személyiségünkbe megélt élményeinket. Támogat terveink megvalósításában.

 

Aromaterápiával:

Levendula: a levendulaolaj nyugtatja, lazítja a túlműködő napfonat csakrát. Segít a betokosodott érzelmek feloldásában és feldolgozásában.

Rozmaring: a fűszeres rozmaringolajakat akkor alkalmazzuk, ha a napfonat csakra csökkent működését tapasztaljuk. Élénkítő hatású, segít legyőzni a lustaságot, növeli aktivitásunkat.

Bergamott: a bergamottfa gyümölcséből nyert olaj íllóanyaga fénnyel tölt el bennünket. Friss citromillata serkenti életenergíánkat, növeli önbizalmunkat.

 

Jógával:

Karma-jóga: a karma-jógában az önzetlenség kifejlesztése a cél, ami azt jelenti, hogy ne gondoljunk a cselekedeteink eredményére. Ily módon a karma-jógát gyakorló megnyílik az isteni akarat előtt és cselekedeteit a fejlődés természetes erőinek rendeli alá, amelyek visszatükrözik Isten akaratát a teremtésben.

 

Színterápiával:

A napsugár lényére emlékeztető tiszta sárga szín aktivízálja és erősíti a harmadik csakra működését. A sárga szín élénkíti a gondolkodást és segít a kapcsolatok kialakításában, megőrzésében, a kommunikációban. Lelki erőt ad, melynek köszönhetően lelkesebbnek, cselekvőképesebbnek érezhetjük magunkat. Csökkenti passzivitásunkat. A napsárga színárnyalat nyugtatóan hat lelki bajok vagy zavarok esetén.

 

Mythos csakra pohárral:
A Mythos napfonat csakra pohár az élénk sárga színt és a “Bátorság” feliratot kapta. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő napfonat csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:
https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-napfonat-csakra-pohar-batorsag-620

 

=&2=&

 

Szív csakra harmonikus működése esetén együttérzőek vagyunk. Szeretjük önmagunkat, és képesek vagyunk másokat is feltétel nélküli szeretni. Természetes számunkra a másokról gondoskodás, az önzetlenség, és az együttérzés. Megbocsátás erejével túllépünk régi sérelmeinken, és továbbra is nyitottan fordulunk embertársaink felé. Kapcsolataink mélyek, őszinték, bátran elmondhatjuk saját problémáinkat is.

 

Természetben töltött idővel:

Menjünk ki egy zöld erdőbe vagy mezőre, és tegyünk ott egy csendes sétát. Ez egész lényünkre pozitívan hat, a szívcsakrán keresztül. Ha rózsaszínű virágot, égboltot látunk, figyeljük meg, hiszen ez a szín gyógyítja leginkább a szívcsakránkat.

Hangterápiával:
A klasszikus, meditációs és szakrális (akár keleti akár nyugati hagyományokon alapuló) zene hat a szívcsakránkra: feléleszti bennünk a szeretet erejét, és élénkítő, harmonizáló hatással van ránk.

 

Drágakőterápiával:

Rózsakvarc: a rózsakvarc lágy, rózsaszínű fénye erősíti a szelídség, a gyöngédség és a szeretet érzését. Lelkünket megtölti a szeretettel, amelyek gyógyítják lelki sebeinket. A rózsakvarc önmagunk elfogadására és szeretetére tanít. Érzékenyebbé tesz mások iránt is, valamint fejleszti fogékonyságunkat a művészet szépsége iránt.

 

Jade vagy más néven nefrit (A jade tulajdonképpen két különböző ásvány, a jádeit és a nefrit

összefoglaló neve): a jáde lágy zöld színe békességet, harmóniát, bölcsességet, igazságosságot és eltökéltséget sugároz magából. A jade ellazítja, megnyugtatja a szívet. Segít felfedeznünk és átélnünk a teremtményekben rejlő szépséget, s ezáltal jobban tudjuk értékelni és szeretni az egész teremtett világot. A jade képes megszüntetni a nyugtalanság állapotát és békés álomba ringat.

 

Aromaterápiával:
Rózsaolaj: sokak szerint ez az az illat, ami leginkább harmonizáló hatással bír. Lágy, szeretetet árasztó kisugárzása gyógyítja és csillapítja a szív sebeit. Segít észrevenni a teremtett világban a szeretetet, a szépséget és a harmóniát. A rózsaolaj örömmel és az odaadás vágyával tölti meg szivünket.

 

Jógával:

Bhakti-jóga: a Bhakti-jóga gyakorlásával a szereteten át eljuthatunk az Istenhez, A Bhaktijógát gyakorló érzései elmélyülnek és megerősödnek, ő maga pedig közelebb kerül az istenséghez. Mindent az Istenre vezet vissza, mindenben Öt látja, s még a szeretetben is feléje közelít.

 

Színterápiával:

A szívcsakrához két szín is kapcsolódik:

A zöld harmóniát és együttérzést sugall, békítően hat ránk, szeretettel és békességgel tölt el bennünket. Regenerálja a testünket, a lelkünket és a szellemünket, új energiát ad nekünk. Rózsaszín növeli bennünk a szeretetet és a barátság érzését, és újból életre keltik a bennünk szunnyadó gyermeki kreativitást, aminek következtében segítenek minket alkotó tevékenységünkben is.

 

Mythos csakra pohárral:

A Mythos szív-csakra pohár alján, zöld színű alapon szerepel a szív-csakra szimbóluma, valamint a csakrához rendelhető “SZERETET” szó 8 nyelven. A pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő szívcsakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-szivcsakra-pohar-szeretet-697

 

forrás: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák

|

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei I.

Csakrák megtisztításának és aktivizálásának lehetőségei I.

A csakrák megtisztításának, energiáik felszabadításának számos módja van. Elősegíthetjük a természetben töltött idővel, hang-, zene- és színterápiával, ásványokkal, valamint különféle jóga-gyakorlatokkal.
Ebben a cikkben az első két csakra: a gyökércsakra és a szakrális csakra szempontjából mutatjuk be ezeket.

=&1=&

Gyökér csakra harmonikus működése esetén egészséges a kapcsolatunk a fizikai, anyagi világgal. Képesek vagyunk a fizikai egészség megőrzésére, erősek vagyunk, két lábbal állunk a földön. Ősbizalom által tudjuk, hogy mindent megkapunk, aminek szükségét érezzük.

Természetben töltött idővel:
Menj ki a természetbe, és csodálj meg egy bíborvörös színben pompázó naplementét vagy egy ragyogó napfelkeltét. Ezek a természeti jelenségek élénkítő és harmonizáló hatással lehetnek a gyökér-csakrádra.

Hangterápiával:
Monoton, de ritmusos zene hallgatása is képes serkenteni a gyökér-csakra működését. Ilyen például a természeti népek ősi zenéje. A gyökér-csakra harmonizálásában segítenek a természet hangjai is. (YouTube-on rengeteg ilyen jellegű zenét, hangot találsz.) A gyökér-csakra mantrája: LAM

Drágakőterápiával:

Achát: Az achát segíti kiegyensúlyozottságunkat, valamint támogat a negatív érzelmek feloldásában. Erősíti a bizalom érzését.

Rubin: a rubin életet sugárzó, meleg és kreatív energiát kölcsönöz viselőjének, ami megtisztuláshoz, átváltozáshoz vezet. Harmonikus kapcsolatot teremt a testi és a lelki szerelem, a szexualitás és a szellemiség között, melynek következtében képesek leszünk újfajta élmények befogadására.

Aromaterápiával:

Cédrus: a cédrusolaj fanyar illata a természet földi erőivel köt Össze bennünket. Segít magunkhoz vonzani az energiákat, nyugalmat és a védettség érzését árasztja.

Szegfűszeg: a szegfűszegolaj segít felszabadítani a gyökér-csakrában megrekedt energiákat és a régi káros beidegződéseket, amelyek a biztonság, a védettség utáni vágyból jöttek létre. Igy helyükbe végre új, friss energiák áramolhatnak.

Jógatípusokkal:

Hatha-jóga: a tudat kibontakoztatása a test megtisztítása és ösztönzése által, különböző testgyakorlatok és testhelyzetek segítségével, amelyhez légzőgyakorlatok is kapcsolódnak. Kundalini-jóga: az úgynevezett, „kígyóerő” felélesztése, amely a gerincoszlop mentén a farból kiindulva, felfelé halad, s közben az összes többi csakrát aktivizálja. A Kundalini-jóga gyakorlása különböző testi és szellemi gyakorlatok elvégzésével történik.

Színterápiával: Az első csakrát a tiszta, fénylő vörös szín aktivizálja. A vörös szín élettel tölt el bennünket, mélységet áraszt, életerőt és bátorságot kölcsönöz nekünk.

=&2=&
A mythos gyökércsakra pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő gyökércsakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. Mivel a gyökércsakrát az fizikai egészséggel párosítják, a pohár alján lévő szimbólum a vörös színt és köré az “Egészség” feliratot kapta 8 különböző nyelven.

Ha szeretnéd elősegíteni gyökércsakrád aktivizálását, próbáld ki a Mythos gyökércsakra poharat:
https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-gyokercsakra-pohar-egeszseg-618

=&3=&

Szakrális csakra harmonikus működése esetén életenergiával telítettek, életvidámak, szenvedélyesek vagyunk. Érzelmeinket őszintén kifejezésre tudjuk juttatni. Kreativitásunkat meg tudjuk jeleníteni a munkánkban, alkotásainkban. Testünkkel harmonikus a kapcsolatunk, életünk része a szerelem és az érzékiség. Szexuális életünkkel elégedettek vagyunk.

Természetben töltött idővel: A természeti vizek megérintése és látványa és a holdfény  is élénkitően hat a második csakrára. A hold, főként a telihold felébreszti érzéseinket és érzékennyé tesz bennünket lelkünk üzeneteire. Ha csak csendben nézzük a tiszta, természetes vizek hullámzását, vagy iszunk néhány kortyot egy friss forrásból, lelkünk megtisztul, érzelmi gátjaink felszabadulhatnak, és az életerő újra szabadon áramolhat bennünk. Ha egyszerre nézzük a holdat, miközben víz közelében vagyunk, még erősebb hatást gyakorolhatunk a második csakránkra.

Hangterápiával: segíthetnek gyors ritmusú, élénk, pergő zenék, amik élet-örömöt sugároznak. Ilyenek lehetnek a néptáncok és a párostáncok is, valamint minden olyan zene, amely érzelmeinket megmozdítja. A természet hangjai közül a madarak éneke és a természetes víz csobogása harmonizálhatja a hasi csakrát.
Mantrája: VAM

Drágakőterápiával:
Karneol: a karneol olyan drágakő, amely segít észrevenni földünk szépségeit és alkotó erejét, Segít megélni a pillanat adta Örömöket, ezenkívül fejleszti a koncentráló képességet. A karneol viselője újra felfigyel a teremtés csodáira, kapcsolatba kerül az élettel és belső erőit az alkotás szolgálatába állítja.
Holdkő: a holdkő megnyitja számunkra az utat az érzelmeink birodalmába, s ezáltal lényünk álmodozó, érzékeny része kerül előtérbe. Segít elfogadnunk és beépítenünk személyiségünkbe ezt a részünket. Megszünteti félelmünket az érzésektől és harmonizáló hatással van belső érzelmi egyensúlyunkra. Elősegítheti a nyirokrendszer energetikai blokkjainak feloldását.

Aromaterápia Jlang-jlang: a jlang-jlang fa virágaiból nyert tiszta olaj az egyik legismertebb nemi izgatószer. Nyugtatólag hat, de ugyanakkor utat nyit számunkra az érzékek kifinomult és sokszínű világába. Édes illata a védettség érzését váltja ki belőlünk, ami segít szabadjára engednünk érzelmeinket. A megtagadott vagy zavaros érzések felszabadulnak, és letisztulnak. Szantálfa: a szantálfa olaját keleten gyakran használják szexuális energiák növelésére és arra, hogy a szexuális egyesülés során a szerelmesek szellemi örömöket megéljenek. A szantálfaolaj élénkíti a fantáziát, és így az érzéki örömök alkotó tevékenységgé változnak át. A szantálfaolaj kisugárzása segít egységbe rendezni a szellemi energiákat, mind gondolati, mind érzelmi szinten, valamint az összes cselekedetünkben.

A második csakrára leginkább ható jógatípus Tantra-jóga: a tantra-jógában a természet úgy jelenik meg, mint a női és a férfi erők, a Sakti és a Siva játéka, amely egy soha meg nem szűnő termékenységi táncban létrehozza a valós világot. Ha érzékszerveinket megnyitjuk a külvilág felé, és pozitívan viszonyulunk az élethez, gazdagabbá tesszük és finomítjuk szexuális élményeinket, akkor a tantra-jógában egyesülhetünk a szexualitás kozmikus értelemben vett élményével.

Színterápiával:

A második csakrát a világos narancssárga szín aktivizálja. A narancssárga szín élénk, megújult energiát sugároz, és megszabadít minket betokosodott érzelmeinktől. Segíti az önbecsülés kifejlesztését és örömöt hoz az érzéki élvezetekben. Az új ayurvédában azt mondják, hogy a narancssárga a víz belső színe.

Mythos hasi csakra pohárral:

A mythos szakrális csakra pohár speciális formai kialakításának köszönhetően a benne tárolt víznek rendezett szerkezetet biztosít, és a rendezett struktúrájú víz a pohár alján lévő szakrális csakra szimbólum üzenetét közvetíti elősegítve csakránk harmonizását. A pohár alján lévő szimbólum a narancssárga színt és köré az “Harmónia” feliratot kapta 8 különböző nyelven.

https://www.hazhozkuldo.hu/natures-design-termekek-127/poharak-80/mythos-csakra-poharak-96/mythos-hasi-csakra-pohar-harmonia-619

forrás: Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski: Rejtett energiák

Így csíráztass otthon!

Így csíráztass otthon!

Hogyan tudsz 3 nap alatt friss és egészséges zöldséget „termeszteni” akár nagyobb mennyiségben, úgy, hogy közben ki sem kell mozdulnod a lakásból?

CSÍRÁZTATÁS OTTHON!

Mi kell hozzá?

– csíráztatásra alkalmas étkezési mag
– széles szájú csíráztató üveg
– víz (Olvass utána, hogy miért jobb a strukturált víz a csíráztatáshoz, a Pannon Egyetem kísérletét erről itt találod)
– gézlap
– befőttes gumi

Miért egészséges a csíra?

A különböző csírafajták könnyedén emészthetők, magas vitamin-, ásványianyag- és rosttartalmuknak hála pedig fokozzák is az emésztőrendszer működését, és erősítik az immunrendszert, illetve egyes fajták tisztító, vízhajtó hatással bírnak.

Csíráztatás otthon – mi a menete?

1. A csíráztatásra szánt magok közül válogassuk ki a hibás szemeket, az egészséges magokat pedig alaposan öblítsük le.

2. Helyezzük a magokat a csíráztató üvegbe. A magokra öntsünk annyi vizet, hogy ellepje azokat, majd az üvegeket fedjük le egy réteg gézzel. A magokat kis időre hagyjuk a vízben, amíg jól megszívják magukat, majd a gézen keresztül öntsük le a vizet a magokról. Állítsuk az üveget világos, meleg, de közvetlen napsütéstől mentes helyre.

3. Naponta 2-3 alkalommal kézmeleg vízzel öblítsük át a magokat. Így biztosítani tudjuk számukra a szükséges nedvességet, és nem penészednek be. További áztatásra már nincs szükség.

4. Az öblítést folytassuk addig, amíg a csírák el nem érik a kívánt nagyságot. Csíranövénytől függően 2-4 nap múlva, az első zöld levélkék megjelenésekor learathatjuk a termést, azaz kivehetjük a csírákat az üvegből. Hideg vízben öblítsük le. A csírák hűtőben 1 hétig tárolhatók.

Ha van bármilyen Nature’s Design terméked, használd és készíts a segítségével strukturált vizet egyszerűen és gyorsan 3 perc alatt, hogy a csíráid zöldebbek, dúsabbak és élettel telibbek legyenek.

Ha még nincs Nature’s Design terméked, itt beszerezheted – KATTINTS LEGKEDVELTEBB TERMÉKEINKRE!

A rejtélyes víz

A rejtélyes víz

A víz memóriája

A víz Földünk legismertebb, mégis az egyik legrejtélyesebb anyaga. Sok tudósnak ad mai napig témát a víz kutatása, de eme különleges anyag számos rendhagyó tulajdonsága, anomáliája a vizsgálatok során sokszor több kérdést szül, mint választ.

A víz kutatásának egyik fontos szempontja a víz memóriája, hogy a víz tud-e emlékezni, hatnak-e rá az információk, amelyekkel találkozik? Az eddigi kutatások azt támasztják alá, hogy a víz igenis megváltozhat a körülötte lévő közegnek megfelelően. Történtek már vizsgálatok e tárgyban megismételhetően és bizonyíthatóan ultramikroszkóppal, baktériumokkal, vízkristály fotózással.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a víz, amit megiszunk, milyen információt hordoz és milyen hatással van ránk? Az információval feltöltött víz kommunikál a test sejtjeiben lévő vízzel, vagy keveredik vele, ekkor a testet szabályzó funkciók is változhatnak. Az erre irányuló jövőbeni kutatások eredményei akár a megelőző orvostudomány módszereiben is hozhatnak áttörő változásokat.

Ön milyen vizet fogyasztana szívesen, ha jelentősége van, hogy milyen információt hordoz? A víz eredeti tulajdonsága a folyamatos mozgás, közege a természet. Gondoljunk csak bele, milyen szívesen iszunk egy friss hegyi patakból vagy egy csörgedező forrásvízből.

A svájci Nature’s Design kancsói, poharai és hordozható palackjai az aranymetszés tökéletes arányai alapján készülnek. Az aranymetszéssel a természet arányának információját kívánja átadni a benne tárolt víznek, a természetre emlékezve.

Különlegességük, hogy az aranymetszés szerinti geometriájuknak köszönhetően – laborvizsgálatokkal alátámaszthatóan –, 3 perc alatt helyreállítják a víz kristályszerkezetét, strukturált vizet hoznak létre. A vízben létrejött változást a svájci E.F Braun labor akkreditálta.

Miben segíthet Önnek a Nature’s Design a termékeivel? Kancsóink, poharaink a forrásvíz frissességét, finom ízét hozzák el a mindennapokba. Próbálja ki, hogy mennyire frissítő és jó ízű tud lenni belőlük a víz! Így könnyen elegendő mennyiséget tudunk fogyasztani.

A Víz Világnapja (március 22.) alkalmából 3 különleges akciót kínálunk Vásárlóinknak egész március hónapban!

Finom strukturált víz egyszerűen

Finom strukturált víz egyszerűen

Sok olvasónk kérdezte tőlünk, hogy miért finomabb a strukturált víz? Számtalan visszajelzés szól arról, hogy a lágy, selymes íz hatásának köszönhetően újra szomjasnak érzik magukat, újra elegendő vizet tudnak inni.

A vizet többféleképpen lehet kezelni, amelynek egyik útja – amikor a kémiai összetételére hatunk – a víz tisztítása. De a víz íze nem csak a kémiai összetételétől, hanem a fizikai állapotától is függhet. A víz fizikai állapotáról, annak struktúrája, azaz vízkristály-szerkezete tanúskodik, amely laboratóriumi körülmények között a víz fagyott állapotában mutatkozik meg. Dr. Masaru Emoto vizsgálatai szerint a vízkristályok a vízben lévő rezgések ábrái, a rezgés pedig energia, információ, maga az élet. A természetben lévő forrásvizek kristályszerkezete szabályos hatszögletű, ezt a formát nevezzük strukturált víznek. Ezzel szemben a csapvíz szerkezete, a csőhálózatban lévő nyomás hatására meglehetősen rendezetlen struktúrájú, amelyről nem a tökéletesség, a tiszta forma jut az eszünkbe.

Miért előnyös strukturált vizet fogyasztani?

A víznek a szervezetünkben szállító szerepe van, a sejtjeinkhez eljuttatja a tápanyagokat, és elszállítja a salakanyagokat. A strukturált víz elősegítheti a fokozottabb méregtelenítést és tápanyagfelszívódást.

A vásárlóink visszajelzése alapján a csapvíznél finomabbnak, selymesebbnek, lágyabb ízűnek találják a strukturált vizet.

Hogyan készítsünk strukturált vizet?

A víz tároló anyaga befolyásolhatja a víz szerkezetét. Évszázadokig az üveget tekintettük az optimális tárolóanyagnak a víz számára, amely ellenáll a hőmérsékleti és kémiai hatásoknak. Nemcsak a tároló közeg anyaga, hanem annak formája is befolyásolhatja a víz szerkezetének alakulását, ugyanis a víz a rezonancia által reagál az őt körülvevő hatásokra.

A svájci Nature’s Design kancsói, poharai és hordozható palackjai egyedi gyártással, ólom- és nehézfémektől mentes üvegből készülnek. Az aranymetszés alapján kialakított formájuk – amely a természetben gyakran előforduló arányosság, természetes egyensúly – harmonikus rezonanciát ad át a víznek és ezáltal strukturálja azt.

A Nature’s Design üvegtermékek – laborvizsgálatokkal alátámaszthatóan –, már 3 perc alatt helyreállítják a víz kristályszerkezetét, strukturált vizet hoznak létre. A vízben létrejött változást a svájci E.F Braun labor akkreditálta.

Válassza Ön is kancsóinkat és poharainkat, melyek a forrásvíz éltető frissességét hozzák otthonába a mindennapokban strukturált víz formájában.

Az időskori dehidratáció 6 oka

Az időskori dehidratáció 6 oka

M. J. Pangman amerikai vízkutató Hexagonális víz című könyvében rámutat, minél idősebbé válunk, annál nehezebb szervezetünk megfelelő hidratáltságát fenntartani. Ennek okai, hogy a korosodással minden esetben együtt jár a test teljes víztartalmának, valamint a sejteken belüli víz százalékarányának a csökkenése. Mi az oka ezeknek a folyamatoknak, és mit tehetünk a mérséklésükért?