Vízivás

Mi az összefüggés a fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység és a vízfogyasztás között?

Ezek a tünetek akkor jelentkeznek, ha nem iszol elég vizet. Ez azért lehetséges, mert már alacsony mértékű (kb. 2% vízvesztés) is jelentős negatív hatással van ránk: csökkenhet fizikai- és szellemi teljesítőképességünk, fejfájás jelentkezhet.

Sokaknál bukkannak fel ezek a tünetek, anélkül, hogy tudnák, hogy ezek testük jelzései a kiszáradás miatt.

Vízszükségletünk elsősorban testsúlyunktól és a külső környezeti hatásoktól (pl. hőmérséklettől) függ, de általánosságban elmondható, hogy egy felnőtt számára legalább napi 2 liter víz bevitele ajánlott.

Ez a szám nyáron – a verejtékezés miatt – felmehet akár 4 literre is.

Fontos tudni, hogy a víz a szervezet működéséhez elengedhetetlen oldott ásványi anyagokat tartalmaz, ilyen például a kalcium, magnézium, nátrium, épp ezért fontos, hogy vizet igyunk cukros üdítők helyett, hiszen egészségünknek leginkább ezzel teszünk jót.

Mennyi vizet kell innom?

Azt, hogy mennyit kell innod, a következő tényezők befolyásolják:

  • Nemed
  • Testsúlyod
  • Mennyit sportolsz…
  • Mennyi kávét, teát fogyasztasz
  • Mennyi alkoholt fogyasztasz
  • Milyen évszak van

Számold ki, a Te adataid alapján, hogy mi az a vízmennyiség, amit egy nap érdemes elfogyasztanod! Kalkulátorunk segít ebben:

Miért lehet hasznos Számodra a strukturált víz?

A strukturált víz fogalmát Dr. Masaru Emoto japán tudós, világhírű víz-szakértő kutatásainak köszönhetjük. A strukturált víz olyan szerkezettel rendelkező víz, amely könnyebben szívódik fel a sejtekben, ezáltal az ilyen típusú víz oxigén-szállítása a szervezet számára hatékonyabb.

A szervezet számára az a megfelelőbb víz, mely olyan szerkezettel rendelkezik, ami leginkább hasonlít a természetes vizekhez. 

Ez azért fontos, mert ebben az esetben nem jár energiatöbblettel befogadnia és felhasználnia a vizet. Ezáltal nő a szervezet hidratáltsága, ami csökkentheti az öregedés mértékét, segítségével könnyebben szívódhatnak fel a gyógyszerek és vitaminok, illetve segítheti a méreganyagok távozását.

A strukturált víz másik előnye, hogy (visszajelzések szerint is) lágyabb, kellemesebb ízű, mint a hagyományos csapvíz, így többet és szívesebben fogyaszthatunk belőle.

Mi a kapcsolat a vízivás és a méregtelenítés között?

Az egészséges vízivás fontos szerepet játszik a testünkben lévő méreganyagok eltávolításában, így a vízivás és a méregtelenítés között szoros összefüggés van.

A víz segít eltávolítani a testünkben felhalmozódó méreganyagokat, mivel segíti a vesék és a máj megfelelő működését, amelyek a legfontosabb szervek a méregtelenítésben.

A vízivás támogatja az emésztést és a vizelettermelést, amelyek fontosak a méregtelenítés folyamatában. A dehidratáció súlyosbítja a testben található méreganyagok koncentrációját, így ebből a szempontból is fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása.

Egy-egy kúra alkalmával termékeinkbe zöldturmixot és búzafűlevet is szoktak tölteni, mely szerkezetét ugyanúgy rendezik a Nature’s Design üvegtermékek.